Search
Close this search box.

NOS Journaals passen formats aan

De NOS gaat de formats van de journaaluitzendingen van 6 en 8 uur ’s avonds aanpassen, net als de ochtenduitzendingen van het Radio 1-journaal. De programma’s hebben volgens de NOS-redactie kwaliteit verloren nadat alle nieuwsredacties van de omroep begin vorig jaar in een reorganisatie zijn samengevoegd, zo meldt de Volkskrant.

De maatregelen volgen na een interne inventarisatie van problemen die door de reorganisatie zijn ontstaan. Zo was de sfeer niet goed. Die blijkt nu verbeterd, maar voor het overige zijn de problemen en klachten van de nieuwsorganisatie allerminst verdwenen. Zo heeft de ‘nieuwe’ NOS te veel multimediale ambities om ze ook waar te maken, vinden de honderd geraadpleegde redacteuren. En er zijn te weinig redacteuren om zowel het nieuws als de achtergronden goed te verslaan. [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten