Search
Close this search box.

Ontvoerders van Britse journalist sturen dreigmail

De ontvoerders van de Britse journalist Alan Johnston hebben dinsdagavond in een e-mail aan de pers gedreigd hem te zullen doden als niet aan hun eisen tegemoet wordt gekomen. In het bericht wordt de in Jordanië gevangengehouden terrorist Abu Mohammed al-Maqdisi aan de lijst van personen toegevoegd wier vrijlating is geëist in ruil voor die van Johnston. Al-Maqdisi wordt beschouwd als de mentor van Al-Qaida topman Abu Musab al-Zarqawi.

Eerder hadden de ontvoerders al de vrijlating geëist van Sajida al-Rishawi, een terroriste die in Jordanië ter dood is veroordeeld voor haar rol in een bloedige bomaanslag die in 2005 in een Jordaans hotel aan zestig mensen het leven kostte.

In de e-mail zegt het Leger van Islam, de Palestijnse groep die de verantwoordelijkheid voor de ontvoering heeft opgeëist, de ontvoering van twee van zijn leden door Hamas als oorlogsverklaring te beschouwen. Een woordvoerder van de afgezette Hamas-premier Ismail Haniyeh liet daarop weten dat er nog steeds gewerkt wordt aan een zo spoedig mogelijke vrijlating van Johnston, zonder daarbij in te gaan de oorlogsverklaring van de groep. [Novum/Radio.NL]