Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio BemBem sluit overeenkomst met UPC

Het Belgische radiostation BemBem, de kinderzender van Q Music en Studio 100, komt in veel gebieden op de analoge kabelnetten van UPC. De opname in de FM-pakketten is het gevolg van positieve adviezen van programmaraden en gemaakte afspraken met UPC. De zender was overigens ook al te horen via UPC Digital met behulp van een decoder.

Met ingang van 3 juli zal Radio BemBem te horen zijn via FM op de kabelnetten in Zuid-Holland-Zuid, Rijnmond & Rotterdam, Haarlem & Hilversum, Flevoland &  Gelderland-Oost. De frequenties hiervoor kunnen vanaf 3 juli gevonden worden via de UPC website.  Radio BemBem is ook digitaal via @Home te ontvangen in andere delen van het land evenals bij Delta kabel in Zeeland en Caiway in onder meer het Westland.

Programmaraad
Casema heeft geen overeenkomst met de zender voor het digitale pakket en ook niet voor het analoge pakket. Gesprekken hierover met de zender liepen niet op een resultaat uit. De Amstelveense programmaraad had de zender echter wel geadviseerd voor in het analoge FM-pakket en maakt de zaak nu aanhangig bij het Commissariaat voor de Media. Ook de Haagse Programmaraad had de zender in het verplichte basispakket geadviseerd maar zij vinden het kennelijk niet nodig om het negatieve doorgifte besluit van Casema aan te vechten. [JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten