Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radiolog vervangt verouderd luisteronderzoek radio

Het Continu Luister Onderzoek (CLO) zal zich onder de naam Radiolog ontwikkelen tot een online-onderzoek. Het Radio Advies Bureau (RAB) en Intomart GfK hebben hierover een samenwerkingsovereenkomst voor de periode 2007-2009 gesloten. Radiolog heeft als primaire focus het in kaart brengen van het luistergedrag via internet. Aan de hand van het geregistreerde luistergedrag van iedere respondent kan zodoende de zendervolgorde worden bepaald.

Luisteraars kregen voorheen de zenders voorgeschoteld op volgorde van groot naar klein, wat voor de kleine zenders een bezwaar was.

Random Digital Dialing wordt het nieuwe systeem voor een verbeterde steekproeftrekking. Dit systeem neemt alle telefoonnummers mee, dus ook geheime nummers, mobiele nummers en skype. Het CLO wordt al jaren uitgevoerd door Intomart GfK en vindt plaats onder 15.000 respondenten. Het grote zenderaanbod en de verscheidenheid aan locaties waar mensen naar de radio luisteren, maakt een dergelijke steekproef noodzakelijk. In de toekomst moeten elektronische meters het kijk- en luistergedrag inzichtelijk maken. [MKBnet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten