Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Reportage Ku Klux Klan op RTL 7

RTL Z zendt vanaf woensdag (20 juni) drie dagen lang op RTL 7 een indringende reportage uit van Erik Mouthaan, de RTL Nieuws-correspondent in de VS. Vanuit de zuidelijke staat Alabama bericht hij over de ondergrondse, racistische beweging Ku Klux Klan, die sinds lange tijd weer aan populariteit wint en steeds meer leden trekt. Het aantal afdelingen is in een paar jaar tijd met 40 procent gestegen.

De Klan zegt geen racistische aanvallen meer uit te voeren en zich vooral te keren tegen illegale immigranten. Mouthaan registreerde hoe tientallen leden zich aanmelden om in de witte kostuums rond te kunnen lopen. Een dominee van een kerk, die in het verleden is opgeblazen door de Klan, waarschuwt voor het nieuwe oprukkende racisme in het zuiden van de VS.

De reportage is woensdag (20 juni) vanaf 16.20 uur, donderdag vanaf 09.20 en 12.20 uur en vrijdag vanaf 10.20 en 14.20 uur te zien op RTL Z / RTL 7. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten