Zoeken
Sluit dit zoekvak.

RTL Nederland en TV Oost in breedbeeld

De televisie zenders van RTL Nederland, dit zijn RTL 4, RTL 5 en RTL 7, zenden met ingang van 1 juni, net als de overige commerciële stations, volledig in breedbeeld uit. Oorspronkelijk zou dit al op 1 januari van start gaan. Vanaf 1 juni worden zowel de programma’s als de reclameblokken in breedbeeld (16:9 formaat) uitgezonden. Op dit moment is dat nog steeds 4:3.

TV Oost schakelt over op breedbeeld
Ook TV Oost schakelt vrijdag (1 juni) grotendeels over op het uitzenden in breedbeeldformaat om zodoende de kijkers te voorzien van een optimale beeldkwaliteit. Het nieuwe beeldformaat geldt voor alle studioprogramma’s en alle nieuwe TV Oost producties. Programma’s die eerder werden geproduceerd, worden in het oude formaat doorgegeven. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten