Zoeken
Sluit dit zoekvak.

TMG mag deelnemen in Duitse televisiezender

Telegraaf Media Groep (TMG) krijgt de optie om een minderheidsbelang te verwerven in het Duitse ProSiebenSat1 Media AG. Dat heeft de uitgever afgesproken met ProSieben-aandeelhouders Kohlberg Kravis Roberts en Permira. Voorwaarde is wel dat ProSieben, dat televisiemaatschappij SBS Group wil kopen, deze transactie afrondt.

TMG houdt een belang van 20% in SBS Broadcasting, de holdingmaatschappij van SBS. De overige 80% van de aandelen SBS is in handen van fondsen geadviseerd door KKR, fondsen geadviseerd door Permira en het management van SBS.

ProSieben heeft eerder de verwachting uitgesproken de voorgestelde transactie met SBS in juni/juli 2007 af te ronden. Daarna zal meer informatie volgen over TMG’s positie in deze combinatie. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten