Search
Close this search box.

Matige belangstelling voor spullen Michael Jackson

Op de eerste dag van de veiling van eigendommen van Michael Jackon was er maar matige belangstelling. In totaal werd er voor 372 duizend euro zaken gedaan.

(Novum/AP) – Persoonlijke eigendommen van Michael Jackson zijn op de eerste dag van een tweedaagse veiling niet bepaald als warme broodjes over de toonbank gegaan. Op de veiling in het Hard Rock Hotel & Casino in Las Vegas werd donderdag voor 372 duizend euro zaken gedaan.

Dat is een schijntje vergeleken bij de 3,7 miljoen euro die het bedrijf dat de memorabilia verkoopt ervoor neertelde en de anderhalve miljoen euro die daarbij kwamen om de spullen te vervoeren. Toch zegt de eigenaar niet teleurgesteld te zijn over de verkoopcijfers. Het bedrijf stelt nog een pakhuis vol te hebben met spullen die nog onder de hamer kunnen.

Jackson probeerde de verkoop van zijn eigendommen eerder te voorkomen en overwoog zelfs juridische stappen. Later sloot hij een overeenkomst met de verkoper, waarvan niet bekend is hoe die eruitziet. Onder de memorabilia van de popster bevinden zich onder meer gouden en platina platen, kostuums en handgeschreven songteksten.

Vrijdag wordt bekend hoeveel de veiling in totaal heeft opgeleverd.

[Novum]