Zoeken
Sluit dit zoekvak.

UPC wijzigt digitale pakketten en voegt ‘topzenders’ toe

Kabelexploitant UPC geeft met ingang van juni in haar digitale pakketten diverse nieuwe zenders door waaronder zeer gerenommeerde stations als TV Oranje, Al Jazeera English, Science Fiction Channel en The History Channel. TV Oranje kon gaan onderhandelen met UPC nadat diverse programmaraden hen eigenlijk voor de analoge pakketten adviseerden. De keerzijde van het toevoegen is wel dat UPC momenteel te weinig capaciteit heeft en onder meer een aantal regiozenders schrapte tot grote verontwaardiging van de ROOS die de regiozenders vertegenwoordigt.

Per 30 mei voegde het kabelbedrijf in totaal maar liefst tien nieuwe digitale kwaliteitszenders toe aan haar aanbod waaronder als eerste in Nederland internationale topzenders als The History Channel, 13TH Street en SCI FI channel. Ook Liberty TV, Omega TV, TV Oranje en Al Jazeera English krijgen een plaats in een van beide digitale pakketten evenals RNN7 (al valt te bezien of dat van lange duur zal zijn met de huidige ontwikkelingen). worden een aantal nieuwe digitale themazenders van de publieke omroepen doorgegeven zoals Humor TV, Nederland E en (momenteel met een slechte resolutie) Omega TV van de EO. De decoders zijn intussen automatisch voorzien van de nieuwe zenderlijsten.

Overigens zijn gelijktijdig een flink aantal zenders uit het digitale basispakket naar duurdere pakketten verplaatst. Het gaat daarbij onder meer om TRT, MBC en RTM maar ook bijvoorbeeld Hallmark Channel en Travel Channel. UPC wil hiermee de duurdere digitale pakketten aantrekkelijker maken. Tevens kampt UPC momenteel met een gebrek aan capaciteit en schrapte daarom tot grote teleurstelling van de aanbieders maar ook diverse groepen kijkers een aantal regiozenders (waaronder TV West), Fox News Channel, Family7, Star!, Bloomberg en de NDR. [UPC/JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten