Search
Close this search box.

TROS neemt afscheid van BZN

De TROS neemt dit weekend uitgebreid afscheid van de Volendamse groep BZN. Na 41 jaar hebben de bandleden besloten ermee te stoppen. Op zaterdag (16 juni) verzorgt de groep het allerlaatste concert in de Rotterdamse Ahoy. Dit afscheidsconcert is vanaf 20.30 uur te zien op Nederland 1. Eerder op de dag, van 11.15 tot 17.00 uur, herhaalt de TROS de BZN Top 100. Ruim 5 uur lang zijn de allergrootste hits van BZN te bewonderen.

Ook vrijdagavond (15 juni) staat bij de TROS op Nederland 1 geheel in het teken van de succesvolle Volendamse groep. In de slotaflevering van de realitysoap ‘Adieu BZN’, vanaf 21.30 uur, zijn de laatste voorbereidingen van de bandleden op het afscheidsconcert te volgen. Direct daarna halen bekende Nederlanders zoals Willem van Kooten, Gerard Joling, Peter Koelewijn, Anita Meijer en Jan Smit herinneringen op in ‘De historie van BZN’. De herinneringen worden afgewisseld met veel archiefbeelden van de bandleden Carola Smit, Jan Keizer, Jan Tuijp, Jack Veerman, Dick Plat en John Meijer. 

BZN in vogelvlucht
De Band Zonder Naam (BZN) begon in 1966 als hardrockband. Dat leverde echter niet het gewenste succes op. Vandaar dat de groep in 1976 radicaal veranderde van genre. Dat gebeurde door het aantrekken van zangeres Annie Schilder. Het duet ‘Mon Amour’ belandde prompt op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Er zouden nog vele hits volgen.
In 1984 werd Schilder opgevolgd door Carola Smit. Het succes bleef onverminderd groot. Vooral de albums bleven goed verlopen, alleen het singlesucces bleef iets achter. In 2003 neemt de groep voor het eerst een volledig Nederlandstalig album ‘Leef je leven’ op. Voor de fans is er goed nieuws: zowel zangeres Carola Smit en zanger Jan Keizer hebben plannen om actief te blijven in de muziekwereld. Een uitgebreide biografie van een van de meest succesvolle Nederlandse groepen is hier te vinden. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten