Search
Close this search box.

Tsjechische filmprijs voor Nederlandse film ‘Don’

De Nederlandse speelfilm ‘Don’ is op het kinder- en jeugdfilmfestival Zlín in Tsjechië door de kinderjury gekozen tot beste film. Ook kreeg de productie een eervolle vermelding van de volwassenenjury. De film werd geschreven en geregisseerd door Arend Steenbergen en is een coproductie van KRO Jeugd met Egmond Film en TV.

De film was geen bioscoopsucces, maar toch is het de derde keer dat een kinderjury ‘Don’ bekroont. Eerder werd de film tot beste film gekozen op festivals in Uruguay en Duitsland. Het filmfestival Zlín in een van de oudste kinderfilmfestivals ter wereld. Het werd dit jaar voor de 47e keer gehouden.

Hoofd KRO Jeugd Jan-Willem Bult is één van de initiatiefnemers van de film: “Het is heel moeilijk om de doelgroep van 10-15 jarigen te bereiken als je een speelfilm voor hen in de bioscoop uitbrengt. In Nederland ontbreekt daarvoor het benodigde marketingbudget. In de bioscoop is de film helaas ook geen succes geworden. Maar dit is na Uruguay en Duitsland al de derde keer dat een kinderjury de film bekroont, en een beter bewijs dat het Arend Steenbergen is gelukt om bij hun een gevoelige snaar te raken is er niet”. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten