Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 11 juni

Nielsen Media Research, het bedrijf dat in de Verenigde Staten de kijkcijfers meet, verfijnt zijn methodes om het mobiele kijkgedrag van Amerikanen te meten. Ruim 33 miljoen mensen zijn in de VS het afgelopen jaar via hun mobiel op internet geweest. In de eerste drie maanden van 2007 keken 8 miljoen Amerikanen een video op hun gsm. Nielsen haalt deze gegevens nu nog uit 30.000 interviews, maar wil die methode in de toekomst gaan verbeteren. Zo is het nog niet mogelijk om te achterhalen welke filmpjes op internet het meest bekeken worden.

Nielsen werkt aan de techniek die dit soort metingen mogelijk moet maken. Gedacht wordt aan een klein apparaatje dat aan de telefoon wordt vastgemaakt, of een ‘oplader’ die tegelijkertijd het gebruik afleest. Lees verder

China
Buitenlandse glossy’s zijn populair onder jonge, welgestelde Chinezen. Binnenkort zijn ze niet meer nodig, want het aantal Chinese bladen groeit hard. Stalletjes met tijdschriften in de straten van Peking verschillen nauwelijks meer van die in Parijs of New York. De Chinese versies van Elle, Cosmopolitan, Vogue en Harper’s Bazaar liggen in Guomao, het zakencentrum van Peking, hoog opgestapeld in de kiosk. „Wij verkopen vooral mode- en autotijdschriften”, zegt verkoopster Wang. „Ook tijdschriften over woninginrichting en geldzaken zijn populair.” De meeste buitenlandse glossy’s kosten 2 euro en worden volgens Wang gekocht door jonge carrièrevrouwen. Lees verder

Tv-hulp
Hij heeft er maar een paar vrije dagen voor opgenomen. Gouwenaar Frans Naerebout kan anders niet aan de vraag voldoen om bij grote aantallen Gouwenaars en streekgenoten de televisie en video- of dvdrecorder opnieuw in te stellen. ,,Ik word platgebeld,’’ zegt de breed besnorde Gouwenaar, die het karwei als een uit de hand gelopen hobby beschouwt. Mensen weten hem te vinden via een advertentie op de Kabelkrant. ,,En anders moeten ze wachten op een behulpzame kleinzoon of een kennis, want de tv-zaken verlenen de service niet.’’ Lees verder

BNN
BNN heeft gisteren met ongeloof het Tweede Kamerdebat over orgaandonatie naar aanleiding van De Grote Donorshow gevolgd. De omroep is teleurgesteld dat ‘noch de minister noch de regeringspartijen bereid zijn om toe te geven dat er haast gemaakt moet worden om de wachtlijsten voor orgaandonaties weg te werken’. Het valt BNN op dat politici ‘het omstreden tv-programma dus belangrijker lijken te vinden dan het lot van nierpatiënten’. Lees verder

Reni
Haar huis in Leiden is afgeladen met bloemen, felicitatiekaarten en cadeaus. De beeldschone Reni de Boer, studente kunstgeschiedenis en nu ook Nederlands mooiste vrouw met een handicap, moet erom lachen. “Niemand had gedacht dat ik zou winnen. Ikzelf eigenlijk ook niet. Ik heb multiple sclerose, dus ik ben niet altijd even enthousiast en energiek. Mijn krachten spaar ik tot het moment dat ik echt moet vlammen. Dat ga ik komend jaar laten zien.” Lees verder

TMF
De rechtbank van koophandel van Brussel heeft vrijdag in kort geding gsm-operator Base gelijk gegeven in een zaak tegen TMF Mobile, het nieuwe gsm-merk van de jongeren- en muziekzender TMF. De rechtbank legde MTV Networks, het moederhuis van TMF Mobile, een dwangsom op van 25.000 euro per overtreding. Dat meldt Base. Lees verder

Vensterprogramma
Elke werkdag om 16.10 uur zendt de publieke omroep een vensterprogramma uit, waarin steeds veertig minuten lang is te zien wat de publieke digitale kanalen als Geloven, Sterren.nl of Opvoeden doe je zo te bieden hebben. Het recent ingevoerde promotieprogramma is bedoeld om de digitale zenders wat beter onder de aandacht te brengen. Heel hard loopt het namelijk nog niet met de kijkers naar de inmiddels zeventien digitale publieke kanalen, op internet te bekijken. Lees verder

Oontslagen
Dr Burke van Grey’s Anatomy wordt ontslagen. Of netter gezegd, de populaire donkere dokter van de tv-serie ‘komt volgend jaar niet terug’. Eerder kwam Isaiah Washington in het nieuws omdat hij oktober vorig jaar kennelijk een anti-homo opmerking had geplaatst tijdens de opnames tegen dr. George O’Malley. ‘Het was een uitbarsting van testosteron, en het was binnen een paar minuten over’, zei één van de acteurs later. Ruim een week later kwam O’Malley (T.R: Knight) overigens uit de kast. Lees verder

Stadsradio
De rechter heeft beslag laten leggen op computers, mengtafels en andere apparatuur van Stadsradio Delft. Deze spullen worden niet direct weggehaald bij de lokale omroep, maar ze mogen niet aan derden worden doorverkocht. Rodi Media, het bedrijf dat de afgelopen zes jaar de radioprogramma’s verzorgde, is van mening dat de gehele inventaris zijn eigendom is. De stichting Stadsradio Delft vindt dat de spullen aan de omroep toebehoren. „Wij draaien vrolijk verder,’’ zegt bestuursvoorzitter Geert Engels van de stichting. „Maar het is jammer dat het zo gelopen is.’’ Lees verder

Bladen
Advertentie-inkomsten van dagbladen zijn vorig jaar voor het eerst sinds 2000 gestegen. De plus van 1,7 procent ten opzichte van 2005 was vooral te danken aan positieve economische klimaat, blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens van onderzoeksbureau Nielsen Media Research. De bestedingen van adverteerders namen bij dagbladen met 2,4 procent toe. In totaal stegen de uitgaven aan advertenties in de Nederlandse media met 4 procent naar 4,5 miljard euro. In 2005 bedroeg de stijging 1,6 procent. De dagbladen hebben een marktaandeel van 19 procent op de advertentiemarkt. Lees verder

Telegraaf
In online video’s op internetsites van drie Vlaamse tv-kanalen, waaronder VTM, zijn vanaf juli nieuwe vormen van videoadvertenties te zien. Het gaat om kleine interactieve uitingen. Ook op sites van De Telegraaf Media Groep (TMG) zijn deze uitingen binnenkort te zien. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze online videoadvertenties is Adjustables. Dat bedrijf is vorig jaar opgericht en lanceerde haar advertentietechnologie eind mei. Lees verder

Xander
Xander de Buisonjé slaat een nieuwe weg in. De 33-jarige zanger wordt presentator! “Ik vind presenteren heel leuk. Ik zou graag een kinderprogramma maken.” Dat zegt Xander vrijdag in Shownieuws. Hij kan nog niet zeggen wat voor soort programma hij exact gaat presenteren, of voor welke zender. Lees verder

Lokaal
Radio Weesp bestaat 25 jaar. Dat wordt zondag gevierd met een jubileumuitzending. Oude programmafragmenten van Sport langs de Kabel moeten bij de luisteraars een feest der herkenning teweeg brengen. Volgende week zaterdag wordt een reünie gehouden voor oud-medewerkers. Een rondgang langs bekende namen uit de Weesper radiogeschiedenis levert het beeld op van een lokale omroep die zeer sterk is geworteld in de stad. De gedrevenheid waarmee tientallen vrijwilligers jaar in jaar uit vele uren vrije tijd staken in de vergaring van nieuws is bijna jaloersmakend. Lees verder

Humor
Guus Verstraete stond aan de wieg van onder meer ’Wedden dat…?’ en ’de Honeymoonquiz’. Nu vat hij veertig jaar topamusement samen. De avond voor de opnames van zijn programma bedenkt Paul de Leeuw dat hij vijfhonderd Bossche bollen wil. „Paul is een sloper. Hij vraagt het uiterste van de mensen om zich heen”, aldus regisseur Guus Verstraete (60). „En als er dan vijfhonderd moorkoppen zijn geregeld, is het niet goed. ’Ik zei: Bossche bollen!’ Met veel pijn en moeite worden er dan alsnog vijfhonderd Bossche bollen geproduceerd, maar daar wordt dan niets mee gedaan. Nondeju, denk ik dan, denk er dan over na! En wat is nou het verschil tussen een Bossche bol en een moorkop? Maar hij heeft dat nou eenmaal in zijn hoofd.” Lees verder

Gerelateerde berichten