Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Julie Christie na twaalf jaar weer op toneel

Julie Christie staat op 17 juni voor het eerst in twaalf jaar weer op het toneel. De 66-jarige actrice is dan te zien in ‘Cries from the heart’ op West End.

Oscarwinnares Julie Christie staat deze maand voor het eerst in twaalf jaar weer op het toneel. De 66-jarige actrice is op 17 juni te zien in de voorstelling ‘Cries from the heart’, die ten bate van een goed doel eenmalig wordt opgevoerd in het Royal Court Theatre, in de befaamde Londense theaterwijk West End. Ook Jeremy Irons doet mee.

Christie zal een poëtische tekst voordragen die gebaseerd is op een uit het leven gegrepen ervaring van een Somalische weduwe.

De actrice stond in 1995 voor het laatst op het podium. Toen speelde ze in ‘Old times’, van Harold Pinter. Christie won in 1965 een Oscar voor haar rol in de film ‘Darling’. Verder speelde ze in films als ‘Troy’, ‘Harry Potter and the prisoner of Azkaban’ en is ze binnenkort te zien in ‘Away from her’.

[Novum]