Zoeken
Sluit dit zoekvak.

George Michael wijdt vernieuwde Wembley in

George Michael is sinds zaterdag officieel de eerste artiest die heeft opgetreden in het vernieuwde Wembley Stadium in Londen.

George Michael is nu officieel de eerste artiest die heeft opgetreden in het vernieuwde Wembley Stadium in Londen. Daar trakteerde hij zijn fans zaterdag op hun favoriete hits uit zijn Wham!-tijdperk en zijn solocarrière. Zeven jaar geleden was de Amerikaanse rockband Bon Jovi de laatste die in het iconische stadion optrad, dat nu is verbouwd voor ruim een miljard euro.

Het concert van George Michael kwam een dag nadat een rechter bepaalde dat de 43-jarige popster twee jaar geen voertuig mag besturen. De Britse zanger stond terecht voor rijden onder invloed en kreeg daarvoor tevens een taakstraf van honderd uur opgelegd.

Toch was George zaterdag goed geluimd. Hij noemde het optreden ‘een geweldige eer’ en vertelde al sinds zijn jeugd een grote aantrekkingskracht tot het stadion te voelen. Op het podium noemde hij zijn fans ‘de beste, meest geduldige mensen ter wereld’ en bedankte hij hen voor hun steun. Zondag treedt hij opnieuw op.

In het Wembley-stadion worden in de zomer verder nog optredens gehouden van de rockbands Muse en Metallica. Het herdenkingsconcert voor prinses Diana vindt er eveneens plaats. Daar treden onder anderen Elton John en Duran Duran op. Ook Live Earth, het door Al Gore georganiseerde muziekspektakel ten behoeve van het klimaat, strijkt er neer, met optredens van Madonna en Red Hot Chili Peppers.

[Novum]