Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tv-special rond overleden Gert-Jan Dröge [Update]

De Avro zendt vrijdag een special uit over Gert-Jan Dröge. De presentator overleed dinsdag op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Dröge was vooral bekend van het programma Glamourland, waarin hij feestjes en premières afliep. Het programma wordt op Nederland 1 om 22.00 uitgezonden. Hierdoor vervalt de politieserie Flikken.

De presentator begon met het spelen in en het begeleiden van diverse musicals, waaronder ‘Anatevka’. Ook dreef hij nachtcafés. Hij was de eigenaar van de discotheek 36 op de Schaal van Richter, waar het programma RUR met presentator Jan Lenferink werd opgenomen. Verder schreef hij voor het opinieweekblad Haagse Post.

Dröge mocht zich ook acteur noemen. Hij speelde in de films ‘De zeemeerman’ en ‘Wij Alexander’. Bij televisiezender Net 5 presenteerde hij het programma ‘Gert-Jan Dröge op zoek naar een vrouw’. Zijn societyprogramma Glamourland kwam in 2002 op de buis bij SBS 6. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten