Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Genezende hanger van Tineke de Nooij van de buis

De televisiereclame voor de ‘genezende hanger’ Biostabil 2000 moet van de buis. Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) woensdag bepaald. De reclame waarin Tineke de Nooij suggereert dat de hanger spanningen in het lichaam van de drager vermindert, is naar het oordeel van de RCC misleidend.

Zo wordt in de reclame gemeld dat de Biostabil 2000 wereldwijd gepatenteerd is, terwijl hiervoor nog een aanvraag loopt. Daarnaast zou de reclame de indruk wekken dat het dragen van de hanger de kans op klachten als slapeloosheid, hoge bloeddruk, vermoeidheid en hoofdpijn vermindert. Dit is naar het oordeel van de RCC onvoldoende bewezen.

Radiolegende Tineke de Nooij heeft afgelopen dinsdag (5 juni) de Oeuvre Award ontvangen tijdens de eerste editie van de Radiobitches Awards in The Sugar Factory in Amsterdam. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten