Search
Close this search box.

Tweede Mis(s) van Nederland gekroond

Reni de Boer is woensdag in Baarn verkozen tot Mis(s) 2007. De 27-jarige schone kreeg in een live tv-uitzending door minister-president Jan Peter Balkenende haar kroontje opgezet. Reni streed in de finale van de schoonheidswedstrijd voor gehandicapte vrouwen tegen elf rivalen. Mis(s)verkiezing had woensdagavond op Nederland 1 bijna 1 miljoen kijkers.

Reni heeft multiple sclerose, waardoor haar centrale zenuwstelsel bepaalde signalen niet goed kan verwerken en een aantal lichaamsfuncties niet meer werken. Ze zit in een rolstoel.

De speciale missverkiezing, die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd, is een initiatief van Lucille Werner. De presentatrice van Lingo is zelf licht gehandicapt.

Irene van der Laar, Wilma Nanninga, Marc de Hond en Jeroen van der Mast bemanden de jury van de wedstrijd. Samen met de kijker besloten zij dat Reni zich de mooiste mis(s) van Nederland mag noemen. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten