Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ruud Hendriks wil onderzoek Slam FM

Media-ondernemer Ruud Hendriks (Ruud Media BV) wil via de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam een onderzoek laten instellen naar het beleid en de gang van zaken binnen 2HMedia en het landelijke radiostation Slam FM. Hendriks is wederom in conflict geraakt met mede-aandeelhouders Lodewijk den Hengst, ook wel bekend als Lex Harding (Lex Harding BV) en Marcel Dijkhuizen (Lecram Entertainment BV).

Uit stukken van de Ondernemingskamer blijkt volgens het blad Broadcast Magazine dat tijdens de zitting deze week een verzoek is ingediend voor een enquête (onderzoek naar het beleid en de gang van zaken) en voor het treffen van ‘bepaalde onmiddellijke voorzieningen’.

Ruud Media, het bedrijf van Hendriks, eist dat bij 2HMedia een onafhankelijke bewindvoerder wordt aangesteld die de aandeelhouders weer op één lijn moet krijgen en moet beoordelen of de bedrijfsvoering binnen de investeringsmaatschappij en SlamFM deugt.

Goed ingelichte bronnen spreken van een meningsverschil over een emissie van aandelen in 2HMedia. Hendriks zou vinden dat de voorwaarden van die emissie onbehoorlijk zijn. Het conflict tussen de aandeelhouders speelt al langer. Zo zou Hendriks vinden dat de directie van Slam FM niet goed functioneert. Eerder dit jaar zouden de partijen elkaar in de rechtszaal ontmoeten. Een door Harding tegen Hendriks aangespannen kort geding ging op het laatste moment niet door, omdat die laatste alsnog een bedrag van bijna een miljoen euro in de kas van 2HMedia stortte. Hendriks zou dit eerst niet hebben willen betalen, wegens onenigheid over de koers van Slam FM en het ontbreken van een goed businessplan voor de zender. [Radio.NL/Adformatie]