Zoeken
Sluit dit zoekvak.

TV-station voor Duitse homomannen

In de komende herfst gaat het eerste Duitse tv-station de lucht in dat zich speciaal richt op homoseksuele mannen. Dat maakte de DFW Deutsche Fernsehwerke donderdag bekend. Het station heet Timm en gaat de circa vier miljoen Duitse homomannen speelfilms, series, talkshows, comedische series en ander vermaak aanbieden.

,,Voor clichés en stereotypen is geen plaats”, aldus Frank Lukas van DFW. Hij presenteert het op homo’s gerichte programnma Anderstrend bij de Duitse commerciële zender RTL. Timm moet gratis te ontvangen zijn en zal via de satelliet, kabel en internet worden verspreid. Een groep investeerders staat achter Timm, maar het station moet zich met reclame-inkomsten uiteindelijk gaan bedruipen. Vanaf medio volgend jaar moet Timm ook gaan uitzenden in Oostenrijk en het Duitstalige deel van Zwitserland. [Planet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten