Zoeken
Sluit dit zoekvak.

WDR4 hoogst gewaardeerde kabelradiozender

De West-Duitse Schlagerzender WDR4 is volgens een onderzoek onder kabelabonnees van TNS Nipo de best beluisterde buitenlandse radiozender. Maar van alle onderzochte radiostations is WDR4 ook de op één na langst beluisterde. Ook is WDR4 de zender met het hoogste waarderingscijfer.

Alhoewel TNS Nipo toegeeft dat er te weinig onderzoek is gedaan (onder abonnees om een definitief beeld te krijgen) blijkt dat onder de buitenlandse radiostations (die via de kabel verspreid worden) WDR4 het meest geliefd is. Andere buitenlandse radiostations die redelijk scoren zijn het klassieke BBC Radio 3 en VRT Studio Brussel.

De zender WDR4 krijgt van alle onderzochte zenders waaronder alle Nederlandse het hoogste rapportcijfer van 7.7. Bovendien wordt er (gemiddeld per week) het langst (2 uur) geluisterd ná Radio 10 Gold.

WDR4 is via heel veel kabelnetten te ontvangen (de zender wordt wel in Rotterdam-Rijnmond en Friesland binnenkort door UPC verwijderd) en ook via de satelliet Astra-1 en dus ook voor Canal Digitaal luisteraars.

Schlagermuziek
Schlagermuziek is populair, want ook TV Oranje wil zelfs een speciale digitale zender met Schlagermuziek starten. Vooral in Duitsland is het genre erg populair. Zo start binnenkort ook via Astra (ook te zien in Nederland) Volksmusik TV en zijn er via de satelliet vele radiozenders te ontvangen die het genre uitzenden (naast WDR4 onder ander: NDR 1 Radio Niedersachsen, SWR4 en Radio Melodie). [JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten