Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wild FM Hitradio blij met ’toppositie’ in Amsterdam

Het regionale commerciële radiostation ‘Wild FM Hitradio’ is erg blij met de stijging in het luisteronderzoek van haar concullega FunX, uitgevoerd door Interview-NSS, in de vier grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Uit dat onderzoek blijkt namelijk dat ‘Wild FM Hitradio’ alleen in de ether erg goed beluisterd wordt in de doelgroep 15-24 jaar in Amsterdam.

Directeur Dave Leusink: “Volgens mij heeft niemand er écht goed over nagedacht, maar in dit onderzoek worden appels met peren vergeleken. En dan nog blijken wij in de doelgroep 15-24 jaar in de top 10 met weekbereik te zitten van de 4 grote steden, leuk hoor!”

“Vergeleken met de meeste zenders, die allemaal steunzenders hebben in of rond de 4 grote steden waarover dit onderzoek gaat, fikst Wild FM Hitradio dit enkel en alleen met een zender op 93.6 FM in Amsterdam. In Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn wij niet eens te ontvangen en onze overige Noord-Hollandse zenders tellen niet mee in dit onderzoek. Dit kán dus niet anders betekenen dat onze zender zo heet is in Amsterdam, dat zelfs met alleen de etherdekking in Amsterdam we toch nog doordringen in de top10 van de 4 grote steden (G4).”

“Ook hebben wij zoals veel andere zenders niet de beschikking over kabelfrequenties, welke in een land als Nederland essentieel zijn, al verwacht ik dat programmaraden en aanbieders nu heel snel de het grote belang inzien van het toevoegen van Wild FM Hitradio. Al met al sterkt dit onderzoek ons in verdere uitbreiding van onze distributie en bevestigd dit de potentie van ons unieke Hitradio format. Ik beloof daarom dat wij binnen 2 weken met uitbreidingnieuws komen.” Leusink laat in het midden of het om kabel of ether dekking gaat. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten