Headlines uit de krant: vrijdag 27 juli

Ibiza is bij uitstek een feesteiland waar de beste dj’s ter wereld optreden in trendy discotheken, maar niet meer voor Ruud de Wild. De 38-jarige Radio 538-presentator blijft lekker met vrienden in zijn huurhuis in de bergen van het Spaanse eiland. “Ik hoef niet meer tot ’s morgens vroeg al die party’s af”, vertelt Ruud op een terras. Dochter Toy Travis (4) – uit Ruuds voorbije huwelijk met Tatum Dagelet – en zijn aanstaande vrouw Aafke hebben de dj getemd.

“Vroeger ging ik naar Ibiza voor de muziek en de feesten, maar Aafke en ik gebruiken onze vakantie nu vooral om uit te rusten. Lekker naar het strand en bij het zwembad liggen. En Toy vermaakt zich hier ook uitstekend.” Lees verder

Jerney
Jerney Kaagman is dit najaar gewoon weer jurylid in de RTL-talentenjacht Idols. Ze gaf eerder aan de baan niet meer te willen, maar nu blijkt dat SBS in het spel was. De omroep, die juryvoorzitter Henkjan Smits al had weggekocht, wilde hem naar verluidt herenigen met Jerney. Het duo zou dan in So you wannabe a Popstar zangers kunnen bekritiseren. Op het laatste nippertje heeft RTL het Idols-gezicht echter binnen de poorten weten te houden. Lees verder

Reallifesoap
Telegraaf-showbizzexpert Wilma Nanninga krijgt een reallifesoap op RTL 4. De 49-jarige journaliste zal dag en nacht worden gevolgd door een filmploeg die eerder de soap maakte rond Jan Smit en BZN. Ook het gezin van Wilma: haar man Alexander (47), onroerendgoedhandelaar in Frankrijk, en hun dochter van twaalf, Aurore , komen in beeld. “Ik wil zelf precies weten wat er in het hoofd en hart van bekende Nederlanders om gaat. Niet meer dan logisch dat ik dan zelf geen geheimen heb”, zegt Wilma. “Ik verwacht bijzondere televisie, omdat ik vaak interviews doe die zo indringend zijn, dat ik er camera’s bij zou wensen.” Lees verder

UPC
Een aantal tv – zenders is in Nijmegen erg slecht te ontvangen. Wie afstemt op Net5, CNN, RTL 7, TMF of MTV kan last hebben van vage of weglopende beelden, ‘sneeuw’, of in een enkel geval zelfs helemaal geen beeld krijgen. De problemen doen zich voor in heel Nijmegen, zo blijkt uit de tientallen reacties van lezers op een oproep op de site van De Gelderlander. Bewoners van Lindenholt tot de binnenstad, van Wolfskuil tot Lent lieten weten dat de gewone, analoge ontvangst van een of meerdere van de genoemde zenders al maanden zeer te wensen overlaat. Sommigen hebben het over een storing die al zeker een half jaar duurt. Vooral de slechte ontvangst van NetS5 en CNN zit de gedupeerden hoog. ‘Raar dat je voor zenders moet betalen waar je eigenlijk geen gebruik van kunt maken’, meldt een lezer uit Nijmegen-Oost. Lees verder

Radiomarathon
ORTS-radiomannen Joris Noordzij en Dave Snoeren beginnen op 9 augustus aan een driedaagse radiomarathon. De Oosterhoutse Radio- en Televisie Stichting zendt vanaf 18.00 uur die dag tot hetzelfde tijdstip zondagavond non-stop uit. Snoeren en Noordzij, die elke dinsdagavond een ORTS-programma presenteren, willen zo geld inzamelen voor de lokale omroep. Ze verzorgen het marathonprogramma vanaf de Markt en slapen tijdens de uitzending helemaal niet. Lees verder

Kritiek
Nog voordat De Gouden Kooi werd uitgezonden was er al ophef en de kritiek groeit. Maar de kijkers blijven kijken en misschien hoort de hele discussie er wel gewoon bij. Voor 95 eurocent kon iedereen met breedband vorige week live een soort aanranding zien. Lieke lag op de bank en Huub bladerde ernaast door een tijdschrift, toen ze werden overmand door de medebewoners van hun witte villa in Eemnes, algemeen bekend als De Gouden Kooi. Terwijl Jaap Huub stevig vasthield, wierpen drie vrouwen zich op Lieke. Er werd getrokken, geduwd en geknepen onder het gesis „beha uit!”. Op YouTube is te zien hoe Huub nog een klauw in zijn gezicht na krijgt. Lees verder

Handtekeningenstrijd
Rond het tv-programma de Gouden Kooi is een ware handtekeningenstrijd ontbrand. Voorstanders die het Tien-programma willen behouden, kunnen op internet de petitie ‘Red de Gouden Kooi’ ondertekenen. De handtekeningenactie op reddegoudenkooi.nl is een reactie op de website stopgoudenkooi.nl, die sinds dinsdag ruim 17.000 steunbetuigingen heeft ontvangen. Lees verder

Gordon
Geruchten gaan dat Gordon, die een eigen programma krijgt bij RTL, ook gaat plaatsnemen in de jury van Idols. De zanger zou de ‘joker’ moeten worden naast Eric van Thijn en Marianne van Wijnkoop. Lees verder

Jos
Jos Brink is ongeneeslijk ziek. De net 65 geworden tekstkunstenaar heeft darmkanker met uitzaaiingen in de longen, de lymfe en zijn linkerbeen. “Ik ben niet bang voor de dood”, zegt Jos zelf opmerkelijk nuchter. “Wel overvallen door dit nieuws.” Lees verder

Tan
Humberto Tan gaat het eredivisieprogramma op RTL4 presenteren. Dat heeft RTL donderdag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de winterprogrammmering van zijn zenders RTL4, RTL5, RTL7, de nieuwe zender RTL8 en het nieuw verworven radiostation Radio 538. Lees verder

SBS
SBS6 begint 17 augustus met de tweede reeks van het programma So You Wanna Be A Popstar. Deze keer zijn het geen bekende Nederlanders, maar onbekenden die een kans krijgen popidool te worden. Nance en Gerard Joling presenteren opnieuw het wekelijkse programma,liet SBS6 woensdag weten. De eerste edities van de talentenjacht waren afgelopen weekend. In de vorige reeks won schaatser Erik Hulzebosch. Lees verder

TV
Van de tv-kijkers zegt 17 procent wel eens via internet een programma te zien. Dat blijkt uit de jongste cijfers uit de halfjaarlijkse enquête van de Stichting Kijkonderzoek, gehouden onder ruim 3.000 huishoudens door Intomart GfK. Het percentage huishoudens dat wel eens naar tv-programma’s kijkt via de pc, steeg van 13 procent een jaar geleden naar 17 procent nu. De toename verloopt niet zo snel, te meer daar in dezelfde periode het percentage pc-bezit is gestegen van 78 naar 81,5 procent, en het percentage pc’s dat is aangesloten op internet toenam van 73 naar een kleine 76 procent. Lees verder

Radio Marya
De provinciale overste van de Poolse redemptoristen, Zdzislaw Klafka, steunt de leider van het ultranationalistische radiostation Radio Marya, die van antisemitisme wordt beschuldigd. Dat meldt het ANP. Volgens Klafka is pater Tadeusz Rydzyk, ook redemptorist, slachtoffer van manipulaties en provocaties van de media. Het weekblad Wprost publiceerde onlangs een rede van Rydzyk tot studenten waarin hij de joden fel aanviel en de conservatieve president Lech Kacynski ervan beschuldigde ’’in dienst van de joodse lobby’’ te staan. Lees verder

Tour
Nog altijd 921.000 mensen keken donderdag naar de Tour de France. De etappe van Pau naar Castelsarassin werd zonder gele trui gereden, nadat de Rabobank woensdagavond klassementsleider Michael Rasmussen uit de koers haalde. Lees verder