Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 29 augustus (2)

De 22-jarige acteur Ewout Genemans uit de populaire film- en televisieserie Zoop wordt de nieuwe presentator van het NCRV-kinderprogramma Willem Wever. Hij wordt in die rol de opvolger van Jetske van den Elsen die zwanger is en in de stap naar tv-programma’s voor volwassenen wil maken. Het is een hele eer dat ik dit mag doen”, zegt Ewout.

“In de twaalf jaar dat het programma op televisie wordt uitgezonden is het echt een instituut geworden. Het is ooit begonnen met Jochem van Gelder. En ook Kasper van Kooten heeft het gepresenteerd. Lees verder

Fuckingirritant
Muziek afspelen zonder koptelefoon wekt enorme irritatie. Voor de Amsterdamse student Cultuur en media Alexander Klöpping is de maat vol. Regelmatig ergert hij zich in het openbaar vervoer aan asociale muziekliefhebbers. Dus is er nu de site Fuckingirritant.nl, die de strijd aangaat met de hoorbare muziek in trein, bus en (vooral) metro. Lees verder

Dagbladen
Albert Heijn keert terug in de Nederlandse dagbladen, met wekelijkse advertenties. De supermarkt heeft daartoe een overeenkomst van een jaar gesloten met PCM, uitgever van onder meer de Volkskrant, Trouw, NRC Handelsbladen en NRC.Next. Sinds vorige maand verschenen er al wekelijkse advertenties op dinsdag in deze kranten. Lees verder

Telegraaf
De Telegraaf heeft een cross site scripting (xss)-kwetsbaarheid in zijn website gedicht waardoor nepartikelen op de site konden worden gepubliceerd. Dankzij een zoekbox van Google op de krantensite, bleek het mogelijk om html-code in de pagina van De Telegraaf te injecteren. Hierdoor konden kwaadwillende gebruikers een eigen tekst op de site laten verschijnen, alsof het door de krant was gepubliceerd. Lees verder

Campinglife
Vrienden blijven met je ex? Het is Campinglife-duo Sander Janson (37) en Marit van Bohemen (35) gelukt! Terwijl de twee in het televisieprogramma nét een stelletje lijken, hebben ze in werkelijkheid vorig jaar een punt achter hun relatie gezet. „Werken op locatie én daarbij geliefden zijn, was te veel van het goede. Toen we ermee stopten, moesten we knokken om onze vriendschap te behouden. En dat is gelukt”, vertelt Marit openhartig. „Sander zit voor altijd in mijn hart.” Lees verder

Musiqlub
Onder de naam Musiqlub start 3 september een nieuw multimediaal muziektelevisieplatform op internet. De start is weliswaar op internet, maar Musiqlub hoopt binnen een half jaar via televisie-infrastructuren (kabel, satelliet, IPTV, mobiel e.d.) te kunnen uitzenden met haar aanbod. De zender biedt zich ‘om niet’ aan en gaat voor digitale basisdistributie. Het nieuwe initiatief vormt dus mogelijk een concurrent voor MTV Networks, die met haar MTV- en TMF-merken tot nu toe het referentiepunt voor muziektelevisie is. Lees verder

Satellietaanbieders
Hoewel de Europese Commissie één loket wil waar bedrijven mobiele satellietdiensten kunnen melden, moeten bedrijven toch in elk EU-land een licentie aanvragen. De Europese Commissie wil een stimulans geven aan het gebruik van de 2 GHz-frequentieband voor mobiele satellietdiensten door het inrichten van één vergunningsprocedure. De 2 GHz-frequentieband is gereserveerd voor satellietsystemen die zijn bedoeld voor breedbandinternet, mobiele televisie, rampenbestrijding en inzet van hulpdiensten. Het ontwikkelen van diensten is zo duur, dat het voor bedrijven alleen interessant is als ze die diensten in heel Europa kunnen afzetten. Lees verder

Netwerk
Reisorganisatie TUI Nederland is woedend op het tv-programma Netwerk. In een item over de orkaan Dean dat vorige week dinsdag werd uitgezonden, zaten ,,feitelijke onjuistheden” en is de organisatie naar eigen zeggen in ,,een slecht daglicht” gezet, aldus een TUI-woordvoerster. De organisatie eist een rectificatie. TUI liet vorige week een vliegtuig vertrekken richting Mexico, omdat de strandbestemmingen buiten bereik van de orkaan vielen. ,,Dat zouden we nooit doen als het niet verantwoord was, maar we zijn door Netwerk wel neergezet als een organisatie die niet verantwoord omgaat met mensen.” Lees verder

NCRV
De NCRV heeft een aantal nieuwe gezichten binnengehaald: interviewer Frénk van der Linden, Regina Romeijn (voormalig Net5 en EO), Evelien Bosch (ex-MTV) en Zoop-acteur Ewout Genemans. Dat bleek gisteren op de najaarspresentatie van de omroep. Frénk van der Linden interviewt in De Koffer bekende Nederlanders aan de hand van een inderhaast door hen gepakte koffer met meest dierbare voorwerpen. Lees verder

EO
De Evangelische Omroep stopt met het programma De Verandering. Volgens presentatrice Mirjam Bouwman “is er geen plek meer in het schema”. Het programma De Verandering , waarin mensen vertellen over hoe God hun leven veranderd heeft, begon in 1984 onder de titel Mag ik eens met je praten? en werd gepresenteerd door Feike ter Velde. Later werd de titel gewijzigd in God verandert mensen. De laatste jaren heette het programma De Verandering. Het programma was het laatst overgebleven televisieprogramma bij de EO waarin op directe wijze het evangelie ter sprake komt. Lees verder

Uitzendinggemist
Uitzendinggemist.nl, de succesvolle tv-videotheek van de Publieke Omroep, heeft een cultureel zusje gekregen: Cultuurgemist.nl. Vanaf dinsdag 28 augustus vinden cultuurliefhebbers hier een bundeling van eerder uitgezonden kunst- en cultuurprogramma’s van de publieke omroepen. Speciaal voor de lancering biedt de site deze week bovendien een marathoninterview met schrijver Harry Mulisch, een exclusieve jamsessie van het North Sea Jazz Festival, een historische uitzending van het Liszt Pianoconcours en een ruim twee uur durend optreden van onder andere Ali B, The Partysquad en Lange Frans en Baas B op Festival Mundial. Lees verder

Gerelateerde berichten