Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pauw en Witteman balen van EO-collega’s

Jeroen Pauw kan nog altijd niet verkroppen dat Andries Knevel en Tijs van den Brink de afgelopen zes weken zijn plaats hebben ingenomen op Nederland 1. “Ik vond het verschrikkelijk”, zei Pauw dinsdag, tijdens de najaarspresentatie van de Vara. “Zulke gereformeerde mannetjes die Playboy-modellen aan tafel hebben zitten. Ik vond het een onoprecht programma.”

Volgens de 47-jarige journalist, die vanaf maandag weer dagelijks in Pauw & Witteman te zien is, had de talkshow nooit een pauze moeten nemen. “We wilden gewoon door”, vertelde Pauw. “Het voelde alsof ze op onze plaats zaten.” In januari namen zijn collega’s van de EO het stokje over, iets waarover Pauw zich al eerder beklaagde.

Kwalitatief konden Knevel en Van den Brink niet aan hun voorgangers tippen, meent ook Paul Witteman. “Het was een minder groot succes”, stelde hij. “Dan hadden wij er net zo goed kunnen zitten. De vraag is ook of je zoiets moet doen. In de rest van de wereld zetten ze niet plotseling andere mensen op hetzelfde tijdstip.”

De gedwongen pauze voor de Vara-coryfeeën was vooral het gevolg van een financiële kwestie. “Bij het eerste seizoen stopten we op een bepaald moment omdat het geld op was”, legde Witteman uit. “Toen zei de EO: dan doen wij het wel.” De wisseling van de wacht zou ook gevolgen kunnen hebben voor het volgende seizoen. “Er is een heel gevecht geweest tussen de directeuren over het verdelen van de koek.”

Wat Witteman betreft, blijven Knevel en Van den Brink volgend seizoen van de buis. “Het is raar dat als je je nek uitsteekt, andere programma’s ervoor opgeeft en er een succes van maakt op een onwaarschijnlijk tijdstip, dat de dank daarvoor is dat je moet vechten voor je plekje.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten