Ryan Seacrest breidt uit naar Engelse radio

Ryan Seacrest, ochtenddeejay van 102.7 KIIS FM in Los Angeles en presentator van American Idol, krijgt een eigen show op de Engelse radio. Met ingang van 15 september zal Seacrest het programma ‘The Entertainment Edge’ presenteren op een groot aantal lokale radiostations van GCap Media, waaronder ook Capital 95.8 in Londen. Het is daarmee voor het eerst in bijna 15 jaar dat een radiodeejay uit de VS gelijktijdig via meerdere radiostations in het Verenigd Koninkrijk te horen zal zijn met zijn eigen programma.

In ‘The Entertainment Edge’ zal Seacrest wekelijks celebrities aan de tand voelen en de laatste roddels uit Hollywood bespreken. Het TV-kanaal E! Entertainment zal daarvoor het laatste shownieuws aanleveren.

Het programma zal met ingang van 15 september elke zaterdag tussen 11 en 13 uur te horen zijn op Capital 95.8 in Londen. De overige 41 lokale hitstations van GCap Media, waaronder ook Essex FM, BRMB in Birmingam, GWR FM in Bristol en Invicta FM in Kent, zullen de show een dag later uitzenden en wel tussen 10 en 12 uur. The Entertainment Edge zal daarom ook speciaal voor GCap Media gemaakt worden.

Het zijn momenteel drukke tijden voor Ryan Seacrest. Zo presenteert hij naast zijn dagelijkse ochtendshow op 102.7 KIIS FM, dat één van de populairste ochtendshows van Los Angeles is, ook nog eens wekelijks de ‘American Top 40’, dat via een groot aantal radiostations over de hele wereld wordt uitgezonden. Op televisiegebied maakt Seacrest zich momenteel op voor het zevende seizoen van ‘American Idol’, vorige maand zijn de audities begonnen en vanaf januari 2008 zijn de shows op de televisie te zien. Op zondag 16 september zal hij tevens de 59e editie van de Emmy Awards presenteren. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten