Search
Close this search box.

Te weinig kunstprogramma’s kosten PO veel geld

Op grond van de Mediawet moeten de programma’s van de Publieke Omroep voor ten minste 12,5% bestaan uit programma’s die betrekking hebben op kunst. Het Commissariaat van de Media (C.v.d.M.) heeft de programma’s over 2006 recent onderzocht en komt tot de conclusie dat het programmavoorschrift voor kunst slechts gedeeltelijk is nageleefd. Op de prime-time uren wordt aan het voorschrift voldaan, maar over het volledige tijdvak van 00-24 uur bedraagt het percentage kunstprogramma’s slechts 9,5%.

Het aantal uren kunstprogramma’s is met ruim 300 teruggelopen tot 1098 uur. Op grond van deze conclusie hangt de publieke omroep een boete boven het hoofd van 54.000 euro waarvoor de Publieke Omroep zich nog kan verantwoorden tijdens een hoorzitting.

Volgens voorzitter Inge Brakman moet de Publieke Omroep de mix van programma’s beter in de gaten houden en meer ruimte voor kunstprogramma’s inruimen. “Het verzorgen van kunstprogramma’s is een belangrijke kerntaak van de Publieke Omroep. Het niet voldoen aan het volledige programmavoorschrift wordt door het college gezien als een ernstige overtreding.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten