UPC zet zelf WDR terug in de Achterhoek

Nadat de Programmaraad voor de Achterhoek de plank volledig mis sloeg door de Duitse regiozender (uit aangrenzend gebied) WDR Fernsehen uit het tv-pakket te halen, heeft UPC deze zelf weer op de kabel teruggezet. De Programmaraad wilde haar advies ook na overleg met UPC niet aanpassen omdat Rai-Uno volgens hen belangrijker is. UPC heeft nu Live Shop ‘opgeofferd’ voor de WDR.

In het bericht in de regionale krant De Stentor staat dat er bij deze krant, maar ook bij kabelexploitant UPC, vele honderden boze reacties zijn binnengekomen. Volgens UPC heeft het samenspel tussen de Programmaraad en de achterban ‘niet goed gewerkt’. UPC voegt eraan toe dat het lastig is omdat zij jaarlijks veel klachten krijgen van mensen die vinden dat zenders terug moeten of moeten blijven. De actie met Live Shop is opmerkelijk omdat juist in Amsterdam deze zender werd toegevoegd nadat de programmaraad UPC vrij spel gaf om cultuurzender Arte van de kabel te kunnen te halen.

UPC raadpleegt achterban ook niet
UPC heeft al vaker laten weten het niet erg op de programmaraden te hebben. Zelf is het bedrijf in haar zenderkeuze beleid, zoals voor de abonnees van UPC Digital, echter ook bepaald geen ster in. Zo verwijderde, weliswaar wegens ‘ruimtegebrek’, het kabelbedrijf al eens de Britse muziekzenders van MTV, zoals MTV2 en VH1 Classic en onlangs nog NDR-fernsehen, TV Oost, TV West en TV Noord van de digitale kabel. Dit tot zeer groot ongenoegen van veel abonnees. UPC baseerde zich daarbij naar eigen zeggen op onderzoeken die uitwijzen dat nieuw door te geven kanalen veel meer kijkers trekken. De regiozenders zijn echter dé meest gevolgde omroepen die Nederland heeft en UPC verzint dus zelf argumenten. Ook het verwijderen van de MTV zenders is door veel abonnees nooit in dank afgenomen.
 
WDR4 Rotterdam-Rijnmond
Of UPC ook in de gemeenten in het gebied Rotterdam-Rijnmond tot actie overgaat is onduidelijk. Daar verdween onlangs de zeer hoog gewaardeerde Duitse radiozender WDR4 en het aantal klachten daarover zou de 1000 al zijn overschreden. Of dergelijke aantallen ontevreden abonnees ook hier reden zijn om de Programmaraad tot andere gedachten te brengen of door die zender zelfstandig terug te plaatsen is op dit moment echter niet bekend. De Rotterdamse programmaraad heeft op haar website  nog geen reactie gegeven op de vele klachten. [JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten