Zoek
Sluit dit zoekvak.

100%NL wijzigt programmering en playlist

Het landelijke radiostation 100%NL gaat de programmaring aanpassen. Vanaf donderdag (13 september) wijzigt het radiostation de programmering enigszins door de terugkomst van eLine la Croix. Ook past 100%NL haar playlist aan door de introductie van het nieuwe item ‘De Vreemde Eend.’

Eline la Croix keert weer terug op de zender na een zwangerschapsverlof van enkele maanden. Zij is bevallen van een dochter genaamd Rocka. Eline gaat echter niet fulltime aan de slag. Zij is voortaan te horen van maandag tot en met donderdag van 17 tot 20 uur. Het programma op vrijdag van 17 tot 20 uur wordt overgenomen door Simone Wijnands.

Nienke Disco verhuist naar de uren 13 tot 17 uur van maandag tot en met vrijdag, waarop zij voor het zwangerschapsverlof van Eline ook op te horen was. Invaller Arnoud Schellenberg blijft ook gewoon te horen op 100%NL. Hij vervangt de komende maanden meerdere deejays tijdens hun vakantie.

Aftrap ‘De Vreemde Eend’
Vanaf donderdag is er tevens ieder uur op 100%NL een nieuw item te horen, genaamd ‘De Vreemde Eend’ Ieder uur wordt een ouderwetse Nederlandse plaat gedraaid, die eigenlijk buiten de playlist (pop,rock en urban) van 100%NL valt. De aftrap van dit item was vanmorgen te horen in het programma van ADHDave en Patricia van Liemt, waarbij Harry Slinger (ex-zanger van Drukwerk) live op de zender zijn oude hit ‘Oh middernacht’ zong.

Het afgelopen half jaar is er al flink gesleuteld aan het muziekformat van 100% NL. Bij de start draaide de zender nog veel pop, rock en urban. Tegenwoordig draait de zender overdag nog hoofdzakelijk (soft)pop van artiesten als Marco Borsato, Blof, Anouk, Krezip en Kane.[Radiowereld.NL]