Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jongeren centraal in serie over verkeersongelukken

Een nieuwe educatieve televisieserie over de potentieel fatale gevolgen van verkeersongelukken wordt vanaf volgende week door de EO uitgezonden. Het nieuwe programma heet ‘Fataal’ en moet vooral jongeren bewust maken van de gevaren in het verkeer. Het initiatief komt van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie.

In de serie komen betrokkenen bij dodelijke ongevallen aan het woord. Vorig jaar kwamen in het verkeer 144 jongeren tussen de 16 en 25 jaar om het leven. Jaarlijks komen na een verkeersongeval meer dan drieduizend jongeren in deze leeftijdscategorie in een ziekenhuis terecht.

De Evangelische Omroep zendt de serie vanaf volgende week woensdag uit op Nederland 3. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten