Zoek
Sluit dit zoekvak.

KBIG 104.3 ten onder in LA

Na 55 jaar valt het doek voor ‘K-BIG 104’ in Los Angeles. De frequentie van het ClearChannel-station is per direct overgenomen door het ‘MY-fm’-format. Het nieuwe radiostation wil met ‘volwassen hitradio’ een grotere hap uit de markt halen dan Hot AC-station KBIG.

My-fm draait actuele hits uit de Top 40, maar onderscheidt zich van de reguliere hitradio’s doordat alle extremen zijn verwijdert. Op de zender is dus geen dance, hip-hop, rock en tienerpop te horen. Artiesten die op de playlist staan zijn onder andere Kelly Clarkson, Beyonce, Christina Aguilera, Fergie, Justin Timberlake, John Mayer, Shakira, Madonna en Santana. Door de formatswijziging heeft ochtendman Charlie Tuna het station na 12 jaar verlaten. Hij zal elders bij de radiotak van Clear Channel in Los Angeles worden ingezet.

In de afgelopen 20 jaar sleutelde het station vaak aan het format, vaak zonder resultaat.

Zo draaide het eind jaren ’80 veel oldies, was het begin jaren ’90 een ‘Hot’ AC-station en probeerde het rond 1995 haar grootste rivaal in Zuid-Californië, KOST 103.5, rechtstreeks aan te vallen met een soortgelijk softpop-mix. Toch bleef het marktaandeel van KBIG vaak rond of onder de 2,0% steken.

In 2000 werd KBIG door allerlei overnames eigendom van ClearChannel, en werd het een zusterstation van KOST. In 2005 werd KBIG jonger gepositioneerd met een ‘rhythmic’ AC-mix (veel danceclassics en hits met een beat), maar de cijfers bleven laag. De laatste klap kwam van concurrent Emmis, die een jaar geleden ‘Movin 93-9 KMVN’ lanceerde, óók een ‘rhythmic’.

Na een aarzelende start draait dat station inmiddels goed, en besloot ClearChannel dat het mooi is geweest met het station dat in 1952 begon als BIG-band-zender: KBIG… [MW/Radio.NL]

Gerelateerde berichten