Zoek
Sluit dit zoekvak.

McCartney wordt deejay bij BBC Radio 1 [Update]

Paul McCartney en Ozzy Osbourne worden radio-deejays bij BBC Radio 1. Dat maakte de zender woensdag bekend. De twee sterren presenteren eenmalig een radioshow, ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de zender. Ook Noel Gallagher, Debbie Harry, Arctic Monkeys, Gwen Stefani en Paul Weller verzorgen een speciale show. Dj Paul Oakenfold, Dave Grohl en Norman Cook maken het rijtje van tien gast-dj’s compleet.

Zij laten tussen 17 en 28 september hun favoriete nummers horen. Op 30 september is het precies veertig jaar geleden dat BBC Radio 1 in 1967 voor het eerst uitzond.

Ter gelegenheid van het jubileum wordt eveneens een speciaal album uitgebracht, met medewerking van artiesten als Amy Winehouse, Kaiser Chiefs, Girls Aloud en Robbie Williams. Zij en andere Britse artiesten zullen covers opnemen van veertig nummers, één uit elk jaar dat de Britse radiozender uitzendingen verzorgt.

[Update]
Naast diverse artiesten zullen ook een aantal oud deejays van Radio 1 voor één keer plaats nemen achter de microfoon. Ondermeer Tony Blackburn, de eerste deejay die op de zender te horen was, Bruno Brookes en Mark Goodier zullen op zondag 30 september aanschuiven in de programma’s van Radio 1.

Vanaf maandag 17 september zullen de festiviteiten rondom het 40 jarig bestaan van Radio 1 plaats vinden. Vooralsnog ziet de agenda er zo uit:

Maandag 17: Paul McCartney
Dinsdag 18: Dave Grohl
Woensdag 19: Gwen Stefani
Donderdag 20: Paul Weller
Vrijdag 21: Paul Oakenfold
Maandag 24: Noel Gallagher
Dinsdag 25: Debbie Harry
Woensdag 26: Arctic Monkeys
Donderdag 27: Ozzy Osbourne
Vrijdag 28: Norman Cook aka Fatboy Slim

Binnenkort meer op Radio.NL over het 40 jarig bestaan van BBC Radio 1 en 2. [Radio.NL/RS/Novum]

Gerelateerde berichten