Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe ochtendshow voor Radio 100FM Denemarken

Radio 100FM, het station van Talpa Radio in Denemarken, komt met een nieuwe ochtendshow. Met ingang van maandag 1 oktober zal elke ochtend het programma ‘Farvel seng – jeg elsker dig!’, dat simpelweg vertaald kan worden als ‘dag bed – ik hou van je!’, te horen zijn. Het vervangt hiermee het ochtendprogramma ‘Morgenhyrderne’, dat de afgelopen vier jaar op de zender te horen was.

De nieuwe ochtendshow zal gepresenteerd gaan worden door een nieuw team, bestaande uit Mads Vangsø, nieuwslezer Eddie Michel en reporter Martin Hjort, alias ‘Hjorten’. Komiek Mads Vangsø (foto) was afgelopen zomer al enige tijd op Radio 100FM te horen, daarvoor was hij al te horen bij de publieke popzender P3. Op televisie presenteerde hij ondermeer ‘Big Brother’ en verzorgde hij het commentaar voor het Eurovisie Songfestival in 2006. Nieuwslezer Eddie Michel was eerder al te horen bij radiostations als The Voice, Sky Radio, P3 en P2. Martin Hjort daarentegen is betrekkelijk nieuw op de Deense radio. Hij maakte afgelopen zomer zijn debuut bij Radio 100FM.

Het huidige ochtendteam van Radio 100FM zal geheel uit elkaar vallen. Lasse Rimmer en Signe Muusman zullen het station gaan verlaten, terwijl Simon Jul een andere plek in de programmering zal krijgen. Vorig jaar besloot Lars Hjortshøj, jarenlang presentator van Morgenhyrderne, al op te stappen bij Radio 100FM. Hij vertrok naar concurrent TV2 Radio, dat nu uitzendt op het voormalig kavel van Sky Radio.

Vooralsnog scoort TV2 Radio nog niet veel beter dan voorganger Sky Radio. Het marktaandeel van TV2 Radio schommelt sinds de start in februari van dit jaar namelijk rond de 3%. Het marktaandeel van Radio 100FM daarentegen was het afgelopen half jaar een ware golfslag. Bedroeg het marktaandeel in februari nog 7%, steeg het in april door naar 8%, om in juni te dalen naar 4,8%. In juli gingen de cijfers weer flink omhoog en scoorde Radio 100FM een marktaandeel van 6,9%. Radio 100 Soft, dat sinds eind vorig jaar via DAB en in Kopenhagen via 95.0 FM te ontvangen is, blijft stabiel op 0,8%. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten