Zoek
Sluit dit zoekvak.

Virgin Radio trekt naar het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten kan binnenkort kennis gaan maken met Virgin Radio. De Arab Media Group heeft hiervoor een overeenstemming bereikt met Virgin Radio International, van Richard Branson, over het gebruik van de naam Virgin Radio. Het is de bedoeling dat de zender eind dit jaar van start gaat in Dubai.

Virgin Radio Dubai zal qua format vergelijkbaar zijn met Virgin Radio in Engeland, dus voornamelijk Engelstalige pop-rock. Virgin Radio International zal hiervoor helpen met de programmering en de marketing. De uitzendingen zullen vanuit de studio’s in Dubai komen en via een deel het Arabian Radio Network worden uitgezonden, dat eigendom is van de Arab Media Group.

Tot het Arabian Radio Network behoren de radiostations Al Arabiya98.9, City 101.6, Al Khaleejiya 100.9, Hit 97.6, Dubai Eye 103.8, Dubai 92, Dubai 93.9 en Dubai Eye Arabic104.4.

Voor Virgin Radio International is het de derde uitbreiding in amper een half jaar tijd. Eerder sloot het namelijk al een overeenkomst met Finelco in Italië en mediagroep Lagardère in Frankrijk over het gebruik van de naam Virgin Radio. In Italië heeft Play Radio al plaats moeten maken voor Virgin, terwijl op termijn Europe 2 in Frankrijk geofferd gaat worden. Virgin Radio Internationale zelf bezit een aantal radiostations in Thailand en India, alsmede Oui FM in Parijs. Op termijn hoopt eigenaar Richard Branson (zie foto) het merk Virgin Radio middels Virgin Radio International verder uit te breiden.

Virgin Radio in Engeland is daarentegen geen eigendom (meer) van Branson, maar daar zou zo maar eens verandering in kunnen komen. Eigenaar Scottisch Media Group (SMG) wil namelijk af van Virgin Radio in Engeland en Branson wordt genoemd als één van de potentiële kandidaten. En mocht de Engelse editie van Virgin Radio niet naam Branson gaan, dan speelt hij in ieder geval wel een sleutelrol bij de overname. Branson beslist dan namelijk of de nieuwe eigenaar de naam Virgin Radio mag blijven gebruiken. De SMG betaalt momenteel namelijk ook al voor het gebruik van de naam. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten