Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bauer had poliep niet willen missen

Frans Bauer is sterker geworden door de poliep op zijn stemband. “Nu ik weer mag doen wat ik het allerleukste vind, geniet ik daarvan meer dan ooit.”

Frans Bauer is alleen maar sterker geworden door de poliep op zijn stemband. “Nu ik weer mag doen wat ik het allerleukste vind, geniet ik daarvan meer dan ooit”, vertelt hij woensdag in het Algemeen Dagblad. “Ik voel me echt als herboren.”

Doordat de 33-jarige volkszanger maandenlang was geveld door de aandoening, kon hij veel tijd doorbrengen met zijn gezin. “De eerste stapjes en woordjes van de kleinste; alles heb ik van heel dichtbij gezien”, legt hij uit. “Ik heb tijd gehad om na te denken en heb veel gelezen. Geen boeken ofzo, maar heel veel fanpost.”

Zijn fans sleepten hem door de periode heen waarin hij mocht praten noch zingen. “Mensen schreven me ‘ik wou dat ik in jouw plaats een poliep had”, zegt hij. “Dat deed me zo goed. Ik weet het weer: ik beteken zo veel voor m’n fans. En zij voor mij.”

Samen met zijn vrouw Mariska heeft hij drie jonge zoontjes. Op een vierde kind zit Bauer niet te wachten. “Drie lijkt me wel voldoende zo”, vertelt hij. “Drie is vaak al een drama tijdens het avondeten. Een dochter? Was mooi geweest, maar we zouden geen van onze zoons willen inruilen.” Of zijn zoons later met een vriendin of vriend thuiskomen, maakt Bauer niets uit. “Wij krijgen schoondochters. Of -zoons natuurlijk. Ik ben met iedereen even gelukkig.”

De nieuwe theatertoer van Bauer gaat vrijdag van start in Uden. Tot begin december doet de zanger vele plaatsen aan, waaronder Venlo, Den Haag, Eindhoven en Haarlem. Ook in Belgische steden als Hasselt en Leuven treedt hij op.

[Novum]