Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: vrijdag 19 oktober

De commerciële omroepen hebben een puinhoop van de nieuwe winterprogrammering gemaakt waardoor veel kijkers de weg kwijt zijn. De commerciële omroepen zijn – kort na de start van het winterseizoen – druk bezig met het ‘optimaliseren van de schema’s’.

Voor de kijker betekent dit dat programma’s die vaak met veel tamtam op ‘primetime’ zijn gelanceerd plotseling onvindbaar zijn. Lees verder

Nekschot1
RTL4 schrapt de gewraakte uitspraak van het nieuwe Idols-jurylid Gordon waarin hij een vals zingende kandidaat ‘een nekschot’ toewenst. Volgens woordvoerster Eva Peters van de zender is die opmerking ‘toch net iets over het randje’. De nekschot-uitspraak zat aanvankelijk in de eerste Idols-uitzending van aankomende zaterdag, maar veroorzaakte de afgelopen dagen nogal wat ophef. ,,Je weet van tevoren dat Gordon, als er om hem heen volop wordt gelachen, soms net iets te ver kan gaan,’’ zegt ze. ,,Dan draaft hij door en zegt hij dingen die erg grappig zijn, maar niet altijd geschikt zijn voor uitzending. Gelukkig kunnen we dat dan, zoals in dit geval, achteraf in de montage nog bijsturen. En voor de duidelijkheid: hij wenst natuurlijk niemand echt een nekschot toe.’’ Lees verder

Nekschot2
RTL4 zendt zaterdag bij de start van de nieuwe reeks Idols toch een omstreden citaat uit van het nieuwe jurylid Gordon. Eerder donderdag stelde een RTL-woordvoerster dat die quote eruit zou worden geknipt in de montage. In de gewraakte passage gilt zanger Gordon dat een kandidate, die slecht heeft gepresteerd, „een nekschot” verdient. Lees verder

Pers
Kranten kijken volop naar hun distributiemodellen. Gratis dagblad De Pers loopt daarin voorop. Uit recente cijfers van de NOM Monitor (pdf) bleek dat het bereik van De Pers het snelst groeit van alle kranten en nu ruim 5 procent bedraagt. Met 14,4 procent loopt Metro nog voorop in bereik, Spits volgt met 13,7 procent. Beiden zitten De Telegraaf op de hielen, qua bereik nog marktleider met 16 procent, maar passeerden reeds het AD dat op 12 procent bereik staat. Lees verder

Evers tv
Een van ’s lands best beluisterde radio-presentatoren, Edwin Evers van Radio 538, keert voor één keer terug achter de draaitafels. De 36-jarige presentator van het veel beluisterde ochtendprogramma ‘Evers staat op’ staat vrijdag vanaf 22 uur in discotheek Asta aan het Spui in Den Haag tijdens Dance & Classics. Dat feest wordt georganiseerd door Hagenaar Rick Romijn, sidekick van Evers op 538. Het is jaren geleden dat Evers plaatjes draaide op een feest in een club. AD TV zocht hem op in Hilversum, tijdens ‘Evers staat op’. Lees verder

Wilma
Wilma Nanninga, sinds 2002 als opvolger van Henk van der Meyden chef showbizz bij dagblad De Telegraaf, is vanaf vanavond hoofdrolspeelster in de achtdelige reallifesoapserie Wilma Nanninga Privé. De opnamen zijn in volle gang. Lees verder

Pers
Nederland is gezakt van de eerste plaats naar nummer twaalf op de wereldwijde ranglijst van persvrijheid. Dat heeft journalistenorganisatie Reporters Sans Frontières (RSF) op haar website bekendgemaakt. Volgens voorzitter Hans Verploeg van de Nederlandse mediaorganisatie FreeVoice is de oorzaak van deze daling de gijzeling eind vorige jaar van Telegraaf-journalisten Joost de Haas en Bart Mos, die weigerden hun bronnen aan justitie kenbaar te maken. Lees verder

Talentensite
Henkjan Smits stopt op 1 novemer met zijn zoektocht naar talent via internet. De site talentscout.nl gaat na bijna vier jaar uit de lucht wegens de afgenomen belangstelling. Lees verder

Dijk
Wendy van Dijk is vrijdagavond gasthoofdredacteur van het programma RTL Boulevard. Dat heeft RTL Nederland woensdag gemeld. Zij schuift aan bij presentatoren Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens. Van Dijk schaart zich hiermee in het rijtje voorgangers als Max Westerman, André van Duin, Marco Borsato en premier Balkenende. Wendy van Dijk start vrijdagavond op RTL4 ook haar programma Heel Holland Helpt. Verder is zij zaterdag te zien als presentatrice van een nieuwe serie Idols. Lees verder

Sesamstraat
Angsthaas en Stuntkip. Dat zijn de twee nieuwe karakters die per september 2008 in het tv-programma Sesamstraat (NPS) gaan figureren. In de afgelopen dagen is de casting geweest van de poppenspelers die de poppen tot leven gaan brengen, zei eindredacteur Ajé Boschhuizen van het kinderprogramma woensdag. Omdat het vervolgens nog enige tijd vergt om de typetjes te ontwikkelen, zijn zij pas over een jaar te zien. De tijdsduur van Sesamstraat is verlengd van 15 naar 25 minuten en daarom is er plaats voor nieuwe bewoners in Neerlands bekendste straat. Lees verder

Máxima
Máxima is donderdag 29 november in het Amsterdamse Concertgebouw aanwezig bij de jubileumavond ter gelegenheid van zestig jaar Radio Nederland Wereldomroep. Dat heeft de zender donderdag gemeld. Lees verder

Doe
De AVRO zendt op dinsdag 1 januari een registratie uit van de musical Doe Maar!. Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt. De musical, waarin nummers van de band Doe Maar de leidraad vormen voor het verhaal, wordt in november opgenomen. Lees verder