Belangrijkste muziekprijs ‘Gouden Harp’ uitgereikt

Ilse DeLange krijgt de Gouden Harp. Ook saxofonist Candy Dulfer en Radio 538 DJ Tiësto worden met de prestigieuze prijs onderscheiden. Zij krijgen de oeuvreprijs voor hun belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Dat heeft Jerney Kaagman, directeur van organisator Buma Cultuur, dinsdag bekendgemaakt in het radioprogramma Schiffers.fm op de publieke zender Radio 2.

De Gouden Harpen behoren tot de belangrijkste muziekprijzen van Nederland. Ze worden op 5 maart uitgereikt. Dat gebeurt tijdens het jaarlijkse Harpen Gala te Bussum. Ook de Zilveren Harpen worden dan uitgereikt. Deze aanmoedigingsprijzen gaan dit jaar naar jazz-zanger Wouter Hamel, het Volendamse trio 3js en hiphopduo The Opposites.

Op de gala-avond wordt ook de Exportprijs uitgereikt. Volgende week wordt onthuld wie de prijs voor de internationaal meest succesvolle Nederlandse artiest dit jaar mee naar huis mag nemen.

Vorig jaar kregen cabaretier Herman Finkers, pianist Louis van Dijk en blueszanger Harry Muskee de Gouden Harp. [Novum/Radio.NL]