Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Blauwe stripfiguurtjes terug op de televisie

Na een lange periode zijn de smurfen weer terug bij de Vara. Van 1982 tot 1990 zond de Vara deze serie uit. En na 26 jaar zijn ze nu terug op de televisie. De smurfen zijn vanaf dinsdag 1 april elke werkdag om 15.00 uur te zien bij de Vara en Z@ppelin op Nederland 3. De kleine blauwe stripfiguurtjes smurfen dit jaar ook hun 50-jarige jubileum.

In 1958 waren de smurfen voor het eerst te zien op papier in Brussel. Ze verschenen als bijfiguren in een strip van Johan en Pirrewiet, een soort middeleeuwse ontdekkingsreizigers. Pierre Culliford, die werkte onder het pseudoniem Peyo, kreeg de taak een eigen serie voor de smurfen te maken. Zo’n twintig jaar later kwam de internationale doorbraak, onder meer dankzij zanger Pierre Kartner (Vader Abraham) en het Smurfenlied. In 1981 pikte Hanna-Barbara, bekend van ‘The Flintstones’ en later Disney het populaire verhaal op voor een tekenfilmserie. De Vara zond de serie als eerste in Nederland uit vanaf 1982 tot 1990. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten