Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zestien journalisten in Wit-Rusland opgepakt

Wit-Russische agenten hebben donderdag zeker zestien journalisten opgepakt en hun woningen doorzocht. Dat heeft de Wit-Russische journalistenvereniging gezegd. Een aanklager zei dat de journalisten worden verdacht van het beledigen van president Aleksandr Loekasjenko.

Agenten van de veiligheidsdienst KGB overvielen appartementen in het hele land en de kantoren van twee radiozenders: Radio Racja en European Radio. Beide zenders krijgen geld van de Europese Unie. De KGB weigerde commentaar.

De arrestaties lijken een represaillemaatregel voor de protesten in Minsk eerder deze week tegen de autoritaire regering van Loekasjenko. Zeker twee verslaggevers werden veroordeeld tot vijftien dagen celstraf omdat ze aan de protesten meededen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten