Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: vrijdag 28 maart 2008

Wordt het video on demand, niche-televisie, HD-TV of uitgesteld kijken? Nederlandse tv-omroepen zoeken naar nieuwe bedrijfsmodellen in het digitaliserende medialandschap. RTL Nederland is in gesprek met infra-beheerders om zich op nieuwe diensten voor te bereiden, Zesko gaat analoge zenders schrappen om digitale capaciteit vrij te maken.

“We willen de ‘first mover’ zijn wat betreft televisie op de mobiele telefoon. Daarom nemen we 2 DVB-H-kanalen af bij KPN”, aldus de commercieel directeur RTL Nederland Frank Eijken. Hij stelt dat de bedrijfsmodellen onder televisie langzaam aan het veranderen zijn, langzamer dan verwacht, door de versnipperende mediamarkt. “Daar moeten we ons op bedrijf op structureren.” Lees verder

Televisiereclame
Het CDA komt met een wetsvoorstel om televisiereclame voor leningen te verbieden. Op die manier wil de partij voorkomen dat mensen zich tot torenhoge schulden laten verleiden. Dat heeft Tweede Kamerlid Elly Blanksma van het CDA woensdag gezegd. Zij bevestigt daarmee een bericht in RTL Nieuws. Het verbod moet alleen gelden voor de televisie omdat vooral reclame voor leningen voor bijvoorbeeld een nieuwe auto of keuken mensen zou overhalen zich in de schulden te steken. Lees verder

Voetbalredactie
Producent Eyeworks verwacht zijn veertig man tellende voetbalredactie de komende jaren aan het werk te houden. Ook nu de televisiesamenvattingen van het eredivisievoetbal naar de NOS zijn overgegaan. Lees verder

Sky
Kas van Iersel wordt de nieuwe ‘station voice’ van Sky Radio. Vanaf eind april is hij in die rol te horen naast de inmiddels vertrouwde ‘stem’ van Tanja Jess, meldde een woordvoerder van het radiobedrijf donderdag. ,,Kas van Iersel heeft een bekende en veelzijdige stem. Zo is hij iedere werkdag te horen als voice over bij het tv-programma RTL Boulevard en tot eind april is hij de station voice bij Radio Veronica”, legt de zegsman uit. Lees verder

Adjunct-hoofdredacteur
Heidi Wulfsen wordt de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van RTV Noord-Holland. Wulfsen heeft de afgelopen jaren bij NOS Nieuws gewerkt als plaatsvervangend chef binnenland. In die functie is ze onder meer bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuwe multimediale organisatie (Radio/TV/Internet) bij de NOS. Verder coördineerde ze de nieuwsvloer en de planningsredactie. Onder de nieuwsafdeling vallen programma’s als het NOS Journaal en het Radio 1-journaal. Lees verder

Yolanthe
Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft een contract voor drie jaar bij de TROS getekend. Dat werd donderdag bekendgemaakt in het Oostenrijkse skioord Westendorf. De vriendin van zanger Jan Smit gaat meerdere programma’s voor de omroep maken. Momenteel presenteert ze daar al Twinzz. Lees verder

Wilders
De Deens publieke omroep DR zal de film van Geert Wilders niet uitzenden. Dat maakte de chef van de nieuwsredactie van de zender donderdagavond bekend. Er zullen zelfs geen fragmenten uit worden vertoond. ,,De zaak ligt nu zo dat de film in de openbaarheid is gebracht. Wij vertellen waar die over gaat en waar men hem kan zien. Maar we zijn niet van mening dat het relevant is fragmenten te tonen alleen maar om ze te tonen, om te provoceren”, aldus Ulrik Haagerup. Lees verder

Poeder
Omroep RTV Noord heeft een brief ontvangen met poeder van iemand die beweert de ‘echte’ pyromaan van ’t Zandt te zijn. Twee rechercheurs die de brief onderzochten kregen geïrriteerde ogen van het poeder. Zowel RTV Noord als Dagblad van het Noorden ontvingen eerder al een anonieme brief over verdachte Johnny B. Lees verder

Verslavend
Na een lange en succesvolle tijdschriftcarrière pakt Barbara van Beukering nu door bij Het Parool. De krant was wat ‘sleets’ geworden. ‘Ik wil graag een krant maken met een voorpagina die gelezen wordt en waar mensen over praten. classy’er, maar ook moderner, frisser en hipper.’ Lees verder