Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rapper T.I. bekent schuld

Rapper T.I. heeft donderdag in de rechtszaal schuld bekend voor het in bezit zijn van ongeregistreerde wapens en wapenbezit als veroordeelde misdadiger.

Rapper T.I. heeft donderdag in de rechtszaal schuld bekend aan het in bezit hebben van ongeregistreerde wapens en wapenbezit als veroordeelde misdadiger. Het vonnis moet binnen één jaar worden geveld. Tot die tijd moet de zelfbenoemde King of the South, die eigenlijk Clifford Harris heet, vijftienhonderd uur taakstraf invullen.

Het onderzoek naar de 27-jarige artiest, die een Grammy won voor het nummer ‘My love’ met Justin Timberlake, begon in oktober toen een wapenhandelaar de politie tipte. Een bodyguard zou in opdracht van T.I. een wapen hebben willen kopen zonder het te registreren. Hij bekende tegenover de politie dat hij al negen wapens voor de rapper had gekocht.

Rapper en acteur werd op 13 oktober gearresteerd, enkele uren voordat hij de jaarlijkse Hip Hop Awards van tv-zender Black Entertainment Television zou bijwonen. In november werd hij na betaling van ruim twee miljoen euro op borg uit de gevangenis gelaten. T.I., die als tiener crack verkocht op straat, werd in 2004 tot een celstraf van drie jaar veroordeeld omdat hij zich na een veroordeling niet aan de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling had gehouden. Hij zat niet de hele celstraf uit.

[Novum]