Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Salah Edin moet lachen om foto in ‘Fitna’

Rapper Salah Edin, die in de film van Wilders wordt verward met Mohammed B., lacht om het misverstand. “Zijn feiten onderbouwen, dat doet hij niet echt.”

Rapper Salah Edin, die in de film van Geert Wilders wordt verward met de moordenaar van Theo van Gogh, kan slechts lachen om het misverstand. “Zijn feiten onderbouwen, dat doet hij niet echt”, vertelt hij aan Novum Nieuws. De foto van Edin wordt in de film vergezeld door het bijschrift ‘Mohammed B’.

Het is niet voor het eerst dat Edin wordt verward met Mohammed B. Eerder publiceerde de gratis krant Dag al eens een foto van de rapper bij een artikel over B. “Het is niets nieuws, kan je wel zeggen”, stelt Edin gelaten.

De film zelf, die donderdagavond op internet verscheen, kon de Marokkaanse rapper weinig boeien. “Ik vond het zwak”, zegt hij. “Maar ik heb op dit moment nog niet de mogelijkheid gehad om hem goed te bekijken.”

Kees de Koning, de oprichter van platenlabel Top Notch, waar Edin onder contract staat, reageert eveneens laconiek op het gebruik van de foto in de film. “Het bewijst alleen maar weer dat Wilders niet weet waar hij het over heeft”, stelt hij.

De foto van Edin werd gemaakt voor de hoes van zijn album ‘Nederlands grootste nachtmerrie’. Met het plaatje refereerde de muzikant bewust naar de wijdverspreide foto van zijn beruchte landgenoot. “We wilden aantonen dat de gemiddelde Nederlander denkt dat iedere Marokkaan met een baard als Mohammed B. is”, vertelt De Koning. “Dat blijkt nog altijd relevant.”

[Novum]