Search
Close this search box.

Buitenlandse journalisten weer welkom in Lhasa

Voor het eerst sinds er deze maand rellen uitbraken zijn er woensdag weer buitenlandse journalisten toegelaten tot de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. Het gaat om een klein aantal journalisten en het is niet duidelijk hoeveel bewegingsvrijheid ze krijgen. Volgens China hebben meer dan zeshonderd mensen zichzelf sinds het begin van de onrust aangegeven bij de politie in Lhasa.

De onrust begon op dinsdag 11 maart, toen boeddhistische monniken herdachten dat er vijftig jaar eerder een opstand uitbrak tegen de Chinese overheersing van Tibet. De herdenking werd aangegrepen om te protesteren tegen het feit dat de Olympische Spelen dit jaar in Beijing worden gehouden, terwijl China de mensenrechten niet respecteert. Toen demonstranten drie dagen later winkels in brand staken en Chinezen aanvielen greep het Chinese leger hard in. Volgens de Chinese regering vielen er zeker 22 doden, volgens Tibetaanse ballingen rond de 120. [Novum/Ap/Radio.NL] 

Gerelateerde berichten