Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Column Patrick Kicken: Het EGO in de Radio Studio

Radio.NL Opinie vraagt om de mening van radiomakers! Naast onze reguliere columns vragen we nu een aantal mensen uit de media naar hun opinies. De komende tijd zullen een aantal (gast)columns voorbij komen waarin spraakmakende mensen aan het woord komen. Ondermeer Jeroen van Inkel (Q-Music), Jantien van Tol (Kink FM) en Erik de Zwart zullen hun mening geven over de mediawereld. Vandaag is het woord aan de ochtendjock van Radio Veronica: Patrick Kicken.

Het EGO in de Radio Studio
Waarom moeten wij Nederlanders toch altijd overal iets van vinden? Ik krijg in mijn werk als radio deejay wel eens het verwijt dat ik me vaak niet zo druk maak om wat er in de wereld speelt. Ik zou geen mening hebben. Niet helemaal waar. Ik heb soms een mening, soms niet. Maar waar ik voor op wil passen is dat ik over alles en iedereen maar een mening moet hebben. En die mening dan maar ongevraagd op iedereen loslaat.

Of nog erger: anderen proberen te overtuigen van mijn mening. Al die meningsverschillen, Nederland wordt er niet gezelliger op. Oorzaak: het EGO. Maar ook wij van de media. Want hoeveel wordt er niet (onnodig) gediscussieerd op tv en radio. Bijvoorbeeld tussen moslims en andersgelovigen. Het voedt alleen maar het beeld dat we het toch nooit eens zullen worden. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en zolang we die niet aan elkaar gaan proberen op te leggen leven we in een fijne wereld. “Volgens mij..”, “ik vind van niet”. of  “nu ben ik aan het woord”. Als ik het hoor krijg ik er al de kriebels van.

Maar goed, laat ik het even vertalen naar de radiowereld: Lees hier de complete column van Patrick Kicken.