Nominaties RadioBitches Awards 2011

De nominaties voor de RadioBitches Awards 2011 zijn bekend. Tot en met 30 november kan erweer gestemd worden op 12 genomineerde radiovrouwen in vier categorieën: RadioBitch, BackstageBitch, NewsBitch en TalentBitch. Op 7 december worden de RadioBitches Awards, een opdracht van 10 nieuwe studenten van V-Academy, uitgereikt in Hilversum.

De RadioBitches Awards, geen publieksprijzen, worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De jury van de radioprijzen voor Nederlandse radiovrouwen heeft dit jaar gekozen om 12 radiovrouwen te nomineren in de volgende categorieën:

RadioBitch 2011:  Petra Grijzen (BNR), Tuffie Vos (Omroep Max), Margriet Vroomans (TROS: Radio1, KRO: Radio4)
BackstageBitch 2011:  Marlous Löffelman (Radio Veronica), Patricia van Liemt (Q-Music), Jantien van Tol (Kink FM)
NewsBitch 2011:  Jasmijn van Dijk (Radio 538), Fleur Wallenburg (NOS), Hannelore Zwitserlood (Radio 538)
TalentBitch 2011: Eva Koreman (Q-Music), Ingrid Pérez (Kink FM), Sarah Ramos (Radio Decibel)

Tot en met 30 november kan iedereen stemmen uitbrengen op de genomineerden. Per categorie wint de genomineerde met de meeste stemmen de desbetreffende award. De winnares van de RadioBitches Oeuvre Award 2011 wordt op 24 november bekendgemaakt.

Op 7 december worden de RadioBitches Awards 2011 uitgereikt in Studio 21 te Hilversum. De nieuwe studenten van de radioschool van Veronica organiseren de awardshow voor de beste radiovrouwen van Nederland.

Jury
Dit jaar bestaat de jury uit voorzitter Tineke de Nooij, Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Pierre Papa en Sieb Kroeske.

Erik de Zwart: “Radio is een macho wereld maar de macho’s moeten nu even een stapje opzij doen om hun meerdere te erkennen in hun vrouwelijke collega’s.”

Winnaressen RadioBitches Awards 2010
Afgelopen jaar vielen de volgende radiovrouwen in de prijzen bij de RadioBitches Awards: Harmke Pijpers (RadioBitches Oeuvre Award), Kristel van Eijk (RadioBitch), Jacqueline Bierhorst (BackstageBitch), Tamara Bok (NewsBitch) en Cielke Sijben (TalentBitch). DJ Timur Perlin werd uitgeroepen tot Bitches Bastard. [RadioWereld.NL]

Alle Bitches van 2011
Adeline van Lier, Aimée Rutumalessy, Amber Jongman, Andrea van Pol, Anika Landmeter, Anke Bierma, Anne van Egmond, Anne Stokvis, Annemarie Dekker, Annemieke Schollaardt, Annette van Soest, Annette van Trigt, Astrid de Jong, Aukje Busschops, Barbara Karel, Barbara van der Klis, Barbara Elbert, Carla Versloot, Carmen Verheul, Caroline Broeder, Cathelijne Beijn, Chantal Schouten, Chantal Quak, Cielke Sijben, Clairy Polak, Claudia de Breij, Deborah Blekkenhorst, Demi Saulic, Diana Sno, Dieuwertje Valentijn, Dorothy Oosting, Dulci Soares Brito, Dyantha Brooks, Edith den Doosch, Eefje Gubbens, Eefke Boelhouwers, Elfanie toe Laer, Eline la Croix, Elisabeth Steinz, Elsa van Hermon, Elsbeth Gruteke, Emmie Kollau, Esther van Bers, Eva Brouwer, Eva Koreman, Evelien de Bruijn, Ezgi Sahin, Fabienne Nijsten, Fleur Wallenburg, Fleur van den Breemer, Freddy van Thijn, Froukje de Both, Geartsje de Vries, Hanneke Eilander, Hannelore Zwitserlood, Harmke Pijpers, Heleen van Dijk, Helge Prinsen, Herma Niekoop, Hester Marijnis, Hester van Dijk, Ilja Maintz, Ina Brouwer-Snippe, Ingrid Corvers, Ingrid Pérez, Ingrid Bos, Isabelle Brinkman, Jacqueline Bierhorst, Jade van Doornik, Janneke Willemse, Jantien van Tol, Jasmijn van Dijk, Jeanne Kooijmans, Jolanda van Duyvenbode, José van der Wal, Judit Bos, Karin Douma, Karin van den Boogaert, Katy Sherriff, Kiki Westerhof, Kimberly van de Berkt, Kristel van Eijk, Lara Rense, Larissa van Zurk, Laura Koppenberg, Léonie Sazias, Lianne Joppe, Lianne Bruins, Lieke Veld, Liesbeth Strobbe, Liesbeth de Moor, Lisa Wade, Liselot Thomassen, Lizzy Diercks, Lois de Jong, Lone Veldhuizen, Lotje IJzermans, Lotte van Schijndel, Lucella Carasso, Lydian de Kruiff, Maaike Snoeijer, Maartje Glas, Maartje Stokkers, Maike van Pelt, Malini Faasen, Malou Petter, Manon Huisman, Maren Veltmeijer, Margje Fikse, Margreet Reijntjes, Margriet Wesselink, Margriet Benak, Margriet Vroomans, Maria Punch, Maricha Kroeske, Marielle Dijkhuizen, Mariet van Linschoten, Marijke Roskam, Marijn Annema, Marisa Heutink, Marjan Koekoek, Marjolein Uitzinger, Marjolein Monsieurs, Marjolein Dekkers, Marjolein Niestadt, Marjon Keller, Marlous Löffelman, Marwil Straat, Maud Schreurs, Melanie van Gelderen, Merel van Dijk, Merel Uffing, Meta de Vries, Metha de Vos, Michelle Jonker, Mieke Spaans, Mijke van Wijk, Mijke Marsman, Miranda van Holland, Miranda Dieleman, Miranda van Kralingen, Mirjam Hagen, Mischa Blok, Mitra Nazar, Monique Sleiderink, Myrna Goossen, Myrthe van Dijk, Natasja Morales, Natasja van der Wulp, Nelleke van der Krogt, Nicki Vet, Nicole Kuijstermans, Nicolette Schouten, Nina van den Dungen, Noor Kamerbeek, Nora Romanesco, Patricia van Liemt, Petra Possel, Petra Grijzen, Renate Wennemars, Renée Postma, Rianne Bekkink, Roos Schoemaker, Roosmarijn Reijmer, Roxana van der Meulen, Rubinia Tjon A Sam, Sabine van der Giessen, Sabine Kok, Sanne de Koning, Sarah Ramos, Sharid Uppelschoten, Sharon van Uum, Shay Kreuger, Simone Wijnands, Sofie van den Enk, Sonja Kamst – de Fockert, Sophie Hilbrand, Sophie Verhoeven, Suzanne Lesquillier, Suzanne van Dedem, Suzanne Streefland, Sylvana Simons, Talitha Boogaard, Tamara Bok, Tamara Brinkman, Tessa Renkema, Tessel van der Lugt, Tessel Blok, Tineke de Nooij, Tineke Verburg, Trudy Vendrig, Tuffie Vos, Vera Vingerhoeds, Veronica van Hoogdalem, Vivian Boelen, Wendy Hendrikse, Willemijn Veenhoven, Willemijn Delwel, Wyke Potjer, Wytske Kenemans en Zarayda Groenhart.