Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 11 maart 2008

De samenvattingen van de eredivisie keren na dit seizoen terug bij de NOS. Dat heeft de Eredivisie CV (ECV) maandagavond in Arnhem besloten. De publieke omroep legde ook beslag op de radiorechten. De ECV sloot een vijfjarig contract met de NOS. De voorbije drie jaar werden de samenvattingen door commerciële zenders uitgezonden. Eind 2004 snoepte Talpa/Tien de uitzendrechten af van de publieke omroep NOS. Toen dat tv-station stopte, gingen de rechten over naar RTL Nederland. Daar zijn de samenvattingen momenteel te zien via RTL4.

De NOS betaalt voor de televisie- en radiorechten in totaal 21 miljoen euro per seizoen, veel minder dan de 35 miljoen euro per seizoen die John de Mol drie jaar geleden betaalde voor alleen de tv-rechten. Lees verder

HD
Tijdens de grote sportevenementen van komende zomer kunnen abonnees van digitale televisie van KPN nog niet meegenieten in HD-kwaliteit. Dit heeft KPN bekendgemaakt. De Nederlandse publieke omroep wil tijdens het EK voetbal in de Alpenlanden en de Olympische Spelen in Peking een televisiekanaal in HD-kwaliteit aanbieden. Daarbij zal niet het gehele content bestaan uit HD-beelden: de wedstrijden zijn in HD-kwaliteit te zien, maar de reportages vanaf locatie worden nog niet in HD uitgezonden. Beschouwingen vanuit de studio in Hilversum zullen wel in HD-kwaliteit te zien zijn. Hiervoor heeft de publieke omroep samen met onder andere Sony van Studio 7 op het mediapark een HDTV-studio gemaakt. Lees verder

Paul
Paul de Leeuw is door de Rijdende Rechter vrijgesproken in de zaak rond een streaker. De presentator krijgt geen straf voor het stuktrekken van de string van ’Vegan Streaker’ Peter Janssen, zo luidde het oordeel zaterdagavond. De streaker uit Vught verstoorde de vorige aflevering door uitsluitend gekleed in een string voor de camera te springen. Op zijn lichaam stond de tekst ’Stop Dierenleed’. Volgens Rijdende Rechter Frank Visser kon de man weten dat Paul de Leeuw ook ,,onvoorspelbaar gedrag’’ vertoont en had hij dat zelf uitgelokt. Lees verder

PCM
Uitgever PCM heeft de nieuwssite En.nl uit de mottenballen gehaald. Verschil met de site van acht jaar geleden is dat lezers de artikelen kunnen wijzigen. En.nl is feitelijk niets meer dan een kale nieuwsfeed van ANP-berichten, vergelijkbaar met bijvoorbeeld News.nl van Spits. Via een tijdbalk kunnen bezoekers de berichten aanklikken. Groot verschil met het zeer ambitieuze En.nl van acht jaar geleden is dat er geen redactie op de site zit. In de woorden van PCM: geen redactie, maar techniek. Lees verder

BBC
De BBC en de Nederlandse aanbieder van tv- en radiopakketten Hertzinger staan voor de rechter. Ze vechten een conflict uit over de distributie van BBC 1 en BBC 2. Eén van de belangrijkste rechtszaken in mediadistributie bleef tot nu toe onder de pet. Hertzinger in Leusden is een innovatief bedrijf in mediadistributie. Ze is een leidende partij in GSO, gemeenschappelijke satellietontvangst. Hertzinger doet centrale ontvangst via satellieten en verbindt de woningen met een kabel. Waar Hertzinger komt, verdwijnen de tientallen of honderden particuliere schotels van de gevels. Lees verder

KRO
Scheidend KRO-voorzitter Frans Slangen (64) heeft zaterdag tijdens zijn afscheidsbijeenkomst in Oirschot een hoge pauselijke onderscheiding ontvangen.Slangen is benoemd tot Commandeur in de Orde van de heilige Gregorius de Grote. De versierselen die bij de onderscheiding horen, zijn hem door kardinaal Simonis uitgereikt in de Sint Petruskerk in Oirschot. Het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland heeft dit bekendgemaakt. Lees verder

VTM
De VRT stopt op 30 maart met de analoge radio-uitzendingen op drie middengolffrequenties. Enkel de middengolffrequentie via 927kHz (Radio 1 en Sporza) blijft dan nog behouden. De zendinstallaties voor de middengolf zijn ongeveer 30 jaar oud. Zonder nieuwe investeringen was een verderzetting van alle vier de frequenties niet mogelijk, zo deelde de openbare omroep vrijdag mee. De Vlaamse regering had op 29 februari dit uitdoofvoorstel van de VRT al principieel goedgekeurd. Tot vandaag zendt de VRT een deel van zijn radio-aanbod uit op vier middengolffrequenties: 927kHz (Radio 1 en Sporza), 540kHz en 1188kHz (beiden voor Radio 2) en 1512kHz (RVi). Voor de laatste drie frequenties valt het doek op 30 maart. Lees verder

Gerelateerde berichten