Search
Close this search box.

Rembrandt Awards voor Alles is Liefde en Pirates

De kaskrakers ‘Alles is liefde’ en ‘Pirates of the Caribbean: At World’s End’ zijn de grote winnaars geworden van de Rembrandt Awards. De enige Nederlandse publieksprijzen voor film werden maandag in Hotel Arena in Amsterdam uitgereikt. De hitkomedie ‘Alles is Liefde’ werd uitgeroepen tot de Beste Nederlandse film van 2007. Ook vielen de acteurs uit de film in de prijzen. Carice van Houten en Thomas Acda kregen beiden een Award.

Een andere film met Van houten in de hoofdrol viel ook in de prijzen. De beste DVD-release van het jaar was namelijk de door Paul Verhoeven geregisseerde film ‘Zwartboek’. Het oorlogsdrama versloeg hiermee de dvd-uitgave van ‘Harry Potter and the order of the phoenix’ en ‘Pirates of the Caribbean: At world’s end’.

Het derde deel van de piratenreeks werd door het Nederlandse publiek betiteld tot de beste buitenlandse film van het afgelopen jaar. Johnny Depp en Keira Knightley, het acteurskoppel uit de film, waren de beste niet Nederlandse-acteurs.

De Ere Rembrandt Award ging naar de Hollywood-actrice Goldie Hawn. De 62-jarige Oscarwinnares was tijdens de ceremonie in Amsterdam aanwezig om de Award persoonlijk in ontvangst te nemen.

De Film1 Rembrandt Awards is een initiatief van René Mioch. De filmexpert heeft samen met een vakjury een zogeheten shortlist van films en acteurs opgesteld waaruit het publiek via het internet een keuze kon maken. Er werden meer dan zestienduizend stemmen uitgebracht. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten