Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 25 maart 2008

Woningbouwvereniging De Key dreigt schotelantennes zelf te verwijderen als bewoners op IJburg ze deze week niet zelf weghalen. De corporatie staat antennes aan de voorkant van nieuwe gebouwen niet toe. Toch plaatsten huurders hun schotels prominent op een trappetje of in een tuintje voor de deur van hun woning in de Erich Salomonstraat. ”Voor zover wij weten mag je een schotel alleen niet aan de buitenmuur hangen,” aldus een bewoner.

De familie Nori heeft een schotel op het trappetje voor de deur staan. Met losse bakstenen, die overal op IJburg rondzwerven, wordt de schotel op de juiste plek gehouden. Het gezin gebruikt de schotel om Marokkaanse tv-zenders te kunnen ontvangen. ”Aan de muur mogen we de schotel niet ophangen. In ons blok hebben we geen gemeenschappelijke schotels op het dak, dus het moet wel zo.” Woningbouwvereniging De Key heeft deze week een brief verstuurd waarin ze de bewoners dwingen de schotels per direct te verwijderen. Als ze dit niet doen, zal De Key de schotels verwijderen. Volgens de woningbouwvereniging hebben de eerste vier bewoners hun schotel al weggehaald. Lees verder

Zwart
Voormalig radio-dj Erik de Zwart begint samen met zakenpartner Pim van der Kolk een nieuwe platenmaatschappij onder de naam 21st Century Music. “We hebben het er al tijden over, maar het kwam er steeds maar niet van”, vertelt Van der Kolk aan Novum Nieuws. “Bovendien kan het ook nu pas omdat Erik niet meer op de radio zit.” Van der Kolk heeft vertrouwen in het project, hoewel grote platenmaatschappijen als Universal Music en Sony BMG juist afslanken. “We houden de kosten laag, we nemen weinig personeel aan en de promotie doe ik zelf. En natuurlijk zijn de contracten met de artiesten anders dan vroeger.” Lees verder

Dagblad
Per 1 juni wordt Rinder Sekeris (37) de tweede adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad. Hij wordt verantwoordelijk voor de journalistieke aansturing en begeleiding van de nieuwsredacties van de krant. De directie werkt aan een geleidelijke verjonging van de leiding van het bedrijf en aan een Nederlands Dagblad- nieuwe stijl, met een vernieuwde redactionele formule, nieuw formaat en verbeterde digitale producten. Lees verder

Wilders
Radio Nederland Wereldomroep heeft de website aboutfitnathemovie.com online gezet en presenteert daar in Engels, Arabisch en Indonesisch een film van tien minuten over Geert Wilders en de Nederlandse democratie. De film is tevens te vinden op YouTube. In de film leidt een taxichauffeur een cameraman rond door het land, nadat deze is aangekomen op Schiphol. De film is gelardeerd met archiefbeelden, onder meer van premier Balkenende, die uitlegt dat er in Nederland vrijheid van meningsuiting geldt en dat een juridische beoordeling van de film Fitna van Wilders pas mogelijk is nadat deze is vertoond. Lees verder

Krant
Is er over tien jaar nog een krant en hoe ziet die er dan uit? Op een forumdiscussie in Venray, bij het prepensioen van journalist René Poels, was de toon bezorgd-optimistisch. Over tien, ja zelfs over dertig jaar zal er zeker nog een krant zijn, maar of het dan nog een massamedium is? Huub Paulissen, hoofdredacteur van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad, voorziet dat de papieren krant gaandeweg een nicheproduct wordt. Een tabloidkrant voor een selectief publiek, die niet zozeer focust op het actuele nieuws als wel op achtergronden, duiding en opinie. Het actuele nieuws zal de grote massa tegen die tijd uit tal van snelle audiovisuele en digitale bronnen halen. Het is zaak dat aan de huidige kranten zo lang mogelijk geld wordt verdiend, om met de winst een sterke positie op te bouwen in de nieuwe elektronische (lees: internet-) wereld. Dat kan, omdat zeker regionale kranten een sterke binding met hun lezers en een betrouwbare merknaam hebben. In dat licht bezien moet het volgens Paulissen voor uitgevers mogelijk zijn om naast de traditionele krant ook andere – al dan niet journalistieke – producten in de markt te zetten. Lees verder

UPC
Enkele duizenden huishoudens in Orden kunnen opgelucht ademhalen. Door blikseminslag bleek gisterochtend bij 2.000 huishoudens de televisieverbinding eruit te liggen. Kabelexploitant UPC wist echter met de inzet van drie monteurs de grootste problemen tegen één uur op te lossen. Op dat moment was de zaak met de vervanging van ‘hier en daar een zekeringetje’ in een verdeelkast volgens een woordvoerder van UPC gepiept. De bliksem was bij een van de grotere blokkasten in de wijk ingeslagen. Lees verder

Dagboek
Negen journalisten van de redactie Hilversum en Wijdemeren van Dagblad De Gooi- en Eemlander luchten voortaan hun hart in een internet-dagboek. ’Hier Hilversum!’ is een digitaal redactielokaal met een heel lage drempel. En volop ruimte voor alles wat voor de papieren krant te persoonlijk, te klein, vertrouwelijk, raar of onbelangrijk is. Lees verder

Boer
Boer Jan mag dan zijn grote liefde Akelien hebben gevonden, de twee mogen niet samen in bed reclame maken voor een Friese beddenzaak. Blue Circle, producent van het kijkcijfersucces Boer zoekt Vrouw waar Jan nog onder contract staat, heeft de winkel verboden de commercial uit te zenden op de regionale televisie. Lees verder

NTS-reportagewagen
Beeld en Geluid gaat haar oude NTS-reportagewagen nr. 9 in de etalage zetten. Het ruim veertig jaar oude topstuk uit de collectie krijgt een eigen glazen buitenvitrine, pal naast de Willem Duijs-vijver op het Hilversumse mediapark. Lees verder

CBC
De Canadese publieke omroep CBC gaat een van zijn populairste programma’s via p2p-protocol BitTorrent wereldwijd aanbieden. Zondag aanstaande zendt CBC het programma ‘Canada’s Next Great Prime Minister’ op televisie uit, maandag staat het als BitTorrent-bestand op de servers van de omroep ter beschikking aan de hele wereld. CBC kiest hiervoor ondanks het feit dat een van de nationale kabelbedrijven, Rogers, BitTorrent-verkeer ter ontmoediging afknijpt. In de eenmalige uitzending kunnen jonge Canadezen hún plan presenteren om het land te verbeteren. Vorig jaar zagen 1 miljoen Canadezen het programma. Het land heeft 33 miljoen inwoners. Lees verder

Barend
Daar zijn ze weer, de borrelnootjes, halfvolle glazen rode wijn, Jan Mulder en de gastheren Barend en Van Dorp. Deze maand elke dag te zien, niet om half elf, maar om acht uur. En niet op RTL 4, maar bij de Publieke Omroep. ‘Hartstikke leuk, dat wist ik niet’, reageert Frits Barend op de opmerkelijke herhalingen die in maart door het digitale kanaal HilversumBest worden uitgezonden. Lees verder

Hoofdredactie
Per 1 juni wordt Rinder Sekeris (37) de tweede adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad. Hij wordt verantwoordelijk voor de journalistieke aansturing en begeleiding van de nieuwsredacties van de krant. De directie werkt aan een geleidelijke verjonging van de leiding van het bedrijf en aan een Nederlands Dagblad- nieuwe stijl, met een vernieuwde redactionele formule, nieuw formaat en verbeterde digitale producten. Lees verder

Bestemming
Koert-Jan de Bruijn en Cynthia Abma zijn de nieuwe presentatoren van het programma Bestemming Nederland op RTL4. Dat heeft Abma vrijdag gemeld. Elke aflevering doet het duo een Nederlandse provincie aan en bezoekt met een bekende en een gewone Nederlander uit de regio zijn of haar favoriete plekken. Lees verder

Rijmond
Zijn fans zijn verdrietig. Tegelijkertijd gaat de vlag uit bij mensen die Hans van Vliet plat en ordinair vinden. Het boegbeeld van RTV Rijmond, nog altijd goed voor 12 uur zendtijd per week, gaat in juni met pensioen. Hij emigreert naar Bali. Je houdt van hem. Of je haat hem. En voor Hans van Vliet is dat prima. ,,Ik ben in ieder geval geen grijze muis. En wie mijn programma niks vindt, zet gewoon een ander station op.’’ Het ochtendprogramma zit er net op als Hans van Vliet het vuur in zijn sigaret jaagt. Dat gebeurt in een naburig café, want in de nagelnieuwe studio in de Schiecentrale is roken taboe. Nog een paar maanden, dan staan de gasten van Verhip op last van de overheid ook buiten te paffen. ,,Briljant idee,’’ spot Van Vliet. ,,Rookvrije cafés ken ik uit New York. Staat iedereen op het verwarmde terras te roken. De niet-rokers zijn daar ook. Omdat het binnen stil is, vindt niemand het daar gezellig.’’ Lees verder

Big Brother
De 83-jarige Holocaustoverlevende Werner Bab gaat een gastoptreden verzorgen in het Duitse Big Brother-huis. Hij zal voor de tv-camera’s vertellen over zijn lot tijdens WO II. Dit heeft de Duitse krant Express vrijdag gemeld. Het initiatief volgt op een incident vorige week toen producent Endemol Deutschland een 24-jarige deelneemster uit het Big Brother-huis zette nadat zij de nazigroet ‘Sieg Heil!’ had gebracht. Lees verder

Platencontract
Een video op YouTube heeft een groep Oostenrijkse monniken een contract bij platenmaatschappij Universal opgeleverd, meldde de BBC zondag. De monniken van de Abdij van het Heilige Kruis uit de buurt van Wenen hadden een video van hun gezangen op de videowebsite YouTube geplaatst. In een e-mail aan Universal hadden ze vervolgens een link naar de video gezet. Lees verder

Hofleverancier
RTL is nog lang niet klaar met het bovennatuurlijke. De omroep zendt vanaf 24 april een nieuwe reeks uit rond ‘babyfluisteraar’ Derek Ogilvie: Derek Ogilvie, The Ghost Whisperer. Voor komende zomer staat een reeks uitzendingen met het Britse medium Lisa Williams gepland. En eind 2008 volgen nieuwe afleveringen met het medium Char. In de reeks van Ogilvie spelen dit keer volwassenen de hoofdrol. In eerdere afleveringen (De Babyfluisteraar en Baby’s Wil is Wet) hielp Ogilvie, die claimt over een zesde zintuig te beschikken, onder anderen kinderen met slaapproblemen en kinderen die onophoudelijk huilden. In de nieuwe reeks staat het bieden van hulp en troost volgens RTL centraal. Lees verder

Gerelateerde berichten