Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: maandag 17 maart 2008

De mediagroep TMG, onder meer uitgever van dagbladen als De Telegraaf en Sp!ts, heeft vorig jaar de hoogste winst behaald sinds de oprichting van het bedrijf 115 jaar geleden. Het resultaat, gestuwd door enkele meevallers, liep op tot dik 400 miljoen euro. Dat maakte TMG vrijdag bekend. De eenmalige baten kwamen uit de verkoop van belangen die TMG had in de mediabedrijven SBS en Wegener. Dit leverde TMG een boekwinst op van 405 miljoen euro. In 2006 bedroeg de nettowinst 49,6 miljoen euro.

TMG behaalde vorig jaar een omzet van 738,8 miljoen euro, bijna 9 procent meer dan in 2006. De opbrengsten stegen wegens een toename van omzet uit advertenties, inkomsten uit oplages en uit digitale activiteiten, zoals websites voor relaties. Het bedrijfsresultaat ging met 12 procent omhoog naar ruim 53 miljoen euro. Lees verder

Ushi
Presentatrice Wendy van Dijk mist haar typetje Ushi. Dus overweegt ze voor een nieuw programma haar Japanse alterego nieuw leven in te blazen. Ze vertelt: “Ik wil Ushi wel terug. Maar we zijn ook een ander typetje aan het ontwikkelen. Leuk voor erbij.” In wat voor soort programma Ushi en co hun opwachting zullen gaan maken is nog niet bekend. Lees verder

Liedje
Charlotte Perrelli gaat Zweden voor de tweede keer vertegenwoordigen op het Songfestival. In 1999 werd ze tot winnaar uitgeroepen met het nummer ‘Take me to your heaven’. In Belgrado zal ze de strijd aangaan met het nummer ‘Hero’. Voor de Zweedse voorrondes van het Songfestival waren maar liefst 3500 liedjes ingestuurd. Zaterdagavond werden er tien ter gehore gebracht in de Globen Arena in Stockholm. Lees verder

Brother-huis
Een 24-jarige vrouw is uit het Duitse Big Brother-huis gezet omdat zij voor lopende camera’s de nazigroet ,,Sieg Heil!” had gebracht. Dit heeft producent Endemol Deutschland bekend gemaakt. De Hitlergroet zal niet worden uitgezonden in de dagsamenvatting op het Duitse RTL. Het incident was wel live te zien op het kanaal Premiere. Het is niet de eerste keer dat ontsporende kandidaten uit het Duitse Big Brother-huis worden gezet. Eerder gebeurde dat wegens grappen over Joden of pedofilie. Lees verder

Thomas
Een klacht van tv-presentatrice Manon Thomas tegen het AD over de plaatsing van een videofilmpje waarin zij naakt is te zien is vrijdag door de Raad voor de Journalistiek ongegrond verklaard. In een vergelijkbare zaak tegen de Telegraaf en de nieuwssite Nu.nl werd Thomas wel gedeeltelijk in het gelijk gesteld. De klacht van Thomas had betrekking op het plaatsen van een privéfilmpje waarin zij naakt uit een bad stapt. Ook werden er links geplaatst naar naaktfoto’s van de presentatrice. Vooral het verwijzen naar deze beelden achtte de raad onaanvaardbaar. Lees verder

Voetbal
Ondanks alle maatregelen zijn de werkomstandigheden voor fotografen in voetbalstadions verre van optimaal. De beroepsorganisatie, Nederlandse Sport Pers (NSP), heeft bij clubs nog veel te bevechten. Sommige supporters en stewards zijn een constante bedreiging. ‘Kankerfotograaf! Kankerfotograaf!’ Munten vanaf de tweede ring. Uitgebrande vuurwerkstaven. Een hele wedstrijd dropjes naar je hoofd. Bekers met bier en urine op je laptop. Bier en urine op je jas, frikadellen er achteraan. ‘Kankerfotograaf! Kankerfotograaf!’ achter je rug. Stewards die je wegsturen of je zelfs overmeesteren. Camera’s gesloopt. Camera’s gestolen. Na afloop van de wedstrijd bang zijn om terug te lopen naar je auto. De blikken van opgefokt supporterstuig. Je bent van de pers, de vijand, partijdig. En ook nog fotograaf, de laagste soort, aan de rand van het veld een fantastisch mikpunt. Lees verder

ePapers
NRC Handelsblad heeft een week na de introductie al vijfhonderd zogenoemde ePapers verkocht. Dat is een apparaat waarmee binnen twintig seconden de hele krant kan worden ingeladen. Daarna kan de lezer het handzame schermpje overal mee naartoe nemen zonder verbinding te hoeven houden met een computer. Het eerste verkoopresultaat verraste NRC-uitgever Gert Jan Oelderik, liet hij vrijdag weten. Lees verder

Ik
Medio april valt het besluit over stoppen of doorgaan met ‘Ik op TV’, een samenwerkingsverband tussen acht regionale omroepen en Endemol. De Limburgse omroep L1 stopt er in elk geval mee. De omroep leed vorig jaar een verlies van bijna een half miljoen euro en moet bezuinigen. De overige zeven omroepen hebben nog geen besluit genomen, althans dat is de raad van advies, bestaande uit een afvaardiging van drie omroepen, niet bekend. De club vergadert geregeld met producent Endemol. Hoofdredacteur Jan van Veghel van Omroep West, lid van die adviesgroep, zegt niet van het afhaken van L1 op de hoogte te zijn. ‘Het verbaast me’, zegt commercieel directeur Dick van der Graaf van Endemol. ‘Enkele weken geleden nog heb ik samen met directeur Rob Stevens van L1 gezellig geluncht in Maastricht. Toen heeft hij van zijn besluit niets verteld.’ Van der Graaf snapt de houding van L1 niet. De regionale omroepen betalen gemiddeld tussen de 10.000 en 15.000 euro per maand aan ‘Ik op TV’. Daar stonden vorig jaar 2,3 ton aan extra inkomsten tegenover. ‘Omgerekend praat je over een verlies van hooguit twintig mille voor een omroep als L1. Op een totaal verlies van 4,8 ton is dat toch peanuts?’ Lees verder

Limburg
Weekblad De Trompetter wil na de gedwongen verkoop door Mecom doorgaan als gratis dagblad in Limburg. Dat verklaart commercieel directeur Ben Peters. Peters: ‘De kranten verliezen behoorlijk abonnees. Mensen willen wel nieuws, maar daar niet meer voor betalen. De markt lijkt daarmee rijp voor een gratis krant met regionaal nieuws.’ Het doorgaan van het plan hangt af van de ambities van de firma die De Trompetter overneemt, zegt Peters. ‘Wanneer de nieuwe eigenaar het wil, dan kan Dagblad De Trompetter binnen een maand een feit zijn. De distributie is geregeld, de persen zijn beschikbaar. Wel zal geïnvesteerd moeten worden in mankracht.’ Lees verder

Twinzz
Kijkers hebben de nieuwe TROS-talentenjacht Twinzz nog niet omarmd. De eerste aflevering werd donderdag uitgezonden en die scoorde ruim onder het miljoen kijkers (819.000 mensen), bleek vrijdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Daarmee kwam het programma van presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen op de achttiende plaats van de Kijk-Top 25 over donderdag. De flankerende Nederland 1-programma’s (vooraf het NOS Journaal en erna 100 Het Huwelijk) gingen wel over het miljoen. Tv-makers gaan ervan uit dat vervolgseries, zoals een talentenjacht, bij de eerste uitzending meteen veel kijkers moeten scoren omdat die later in de reeks niet snel meer aanhaken. Lees verder

Top Gear
Top Gear gaat op wereldtournee. Het Britse autoprogramma wordt omgevormd tot een live-evenement dat langs stadions in vijftien landen trekt. Dat meldt de BBC vrijdag. De liveshows omvatten ‘het drama van film en theater en de spanning van stunts en special effects’, zo meldt de Britse omroep. Directeur Adam Waddell van het BBC-programma vindt het enorm spannend om met Top Gear op tournee te gaan. “Het past precies in onze plannen om ons wereldwijde publiek te bereiken”, laat hij weten. Lees verder

Gerelateerde berichten