Headlines uit de krant: maandag 31 maart 2008 (1)

De KPN moet binnen acht weken een nieuwe milieuvergunning aanvragen voor de 94 meter hoge digitenne-zendmast langs de A2 bij de Croy. Onderzoek van de milieudienst van het SRE heeft uitgewezen dat de zendmast niet voldoet aan de afgegeven milieuvergunning. Aanleiding voor het onderzoek waren de vele klachten en vragen van omwonenden over de zendmast. Het onderzoek maakte duidelijk dat de mast op een andere locatie is geplaatst dan afgesproken.

Vanwege de vele vragen over de veldsterkte van de mast moet de KPN bovendien een onderzoeksrapport over de hoogte van de veldsterkte op voor publiek toegankelijke plaatsen overleggen. Verder stelt het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) dat voor het verlichten van en de lichteffecten op de zendmast nooit een vergunning is aangevraagd. Lees verder

Internet
Oosterhoutse internet-radiostations Outflow en Rozo Radio hebben de handen ineen geslagen en houden in april een gezamenlijke Hollandse Artiesten Parade. Die wordt zaterdag 12 april gehouden in jongerencentrum Outflow aan de Sperwerstraat. Aanvang 20.00 uur. Om Oosterhout warm te krijgen voor de showavond is er vanaf vrijdag 11 april 10.00 uur een marathonuitzending op de twee internetstations. Lees verder

Bal
De hoofdredactie van het Brabants Dagblad en de clubleiding van Willem II komen vrijdag 28 maart bijeen voor een gesprek over het weren van sportverslaggever Wilber Hack bij thuis-wedstrijden. De Tilburgse voetbalclub ontzegde hem afgelopen zondag de toegang vanwege ‘feitelijke onjuistheden in de berichtgeving, een kwestie die al veel langer speelt’, aldus Willem II perschef René Vermetten. De Nederlandse Sport Pers (NSP) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) hebben in een open brief aan de club protest aangetekend tegen de gang van zaken. Lees verder

Kro
Het AD en het populaire KRO-radioprogramma Adres Onbekend gaan samenwerken. Vanaf zaterdag verschijnt wekelijks een pagina onder de titel Adres Onbekend in deze krant. Daarop wordt een zaak behandeld, die een dag later, op zondag, op de radio te beluisteren is. Adres Onbekend is een programma, waarin mensen op zoek gaan naar een dierbare met wie ze het contact zijn kwijtgeraakt. ,,Het is in het 37-jarig bestaan een bijzondere toevoeging aan ons programma, reageerde presentator Ron Kas, nadat vorige week plaatsvervangend hoofdredacteur van het AD, Dick van der Meer, in Hilversum zijn handtekening had gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. Lees verder

Daily
Na 4 jaar ontwikkelingstijd begint Daily Media de eerste huiskamerproeven met zijn IPTV-kastjes. Een kabelbedrijf uit Krimpen aan den IJssel en het glasvezelproject van Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam laten 500 van dit soort kastjes testen door klanten, als voorbode op internationale uitrol. Het privaat gefinancierde Daily Media uit Brabantse plaatsje Wijk en Aalburg, waarover we in november 2007 reeds schreven, maakt zich op voor brede uitrol van zijn IPTV-kastje. Gebruikers ervan kunnen via internet of de kabel, of beiden, reguliere tv-signalen bekijken maar ook honderden internetkanalen via hun televisie aanroepen. Lees verder 

Journalistiek
Televisieprogramma Nova heeft in een reportage over het strafproces tegen marinier Eric O. ten onrechte geen wederhoor gepleegd. Dat constateert de Raad voor de Journalistiek donderdag. Lees verder

Kredietreclame
Minister Wouter Bos van Financiën ziet niets in een algeheel verbod van kredietreclame op tv. Niet alleen betwijfelt hij of het juridisch haalbaar is, hij zou het ook een ‘slecht idee’ vinden om alle reclamespotjes voor leningen van de buis te weren. Bos vindt dat er consumenten de mogelijkheid moeten houden om voorgelicht te worden over de kredietmogelijkheden die er zijn, zei hij donderdag in de Tweede Kamer. Hij reageerde op een initiatiefwet waarmee het CDA wil komen om elke televisiereclame voor leningen te verbieden. Volgens CDA-Kamerlid Elly Blanksma leiden tv-spotjes met kredietreclame ertoe dat mensen zich te makkelijk in de schulden steken. Lees verder

Programmaraden
“Eigenlijk onzin,” reageert een Casema woordvoerder op het plan om de programmaraden inspraak te geven bij de samenstelling van het digitale pakket van kabelaars. “We doen zelf al aan uitgebreide klantenpanels.” De gezamenlijke programmaraden hebben deze week voorgesteld om hun invloed uit te breiden naar de digitale tv-pakketten van kabelaars of nieuwe aanbieders zoals Digitenne. Lees verder

Peeters
Bart Peeters stopt niet met zijn televisiewerk voor VRT. Dat zegt zijn manager en broer Stijn Peeters. Bart Peeters’ uitspraken op de Nederlandse website nu.nl over stoppen, waren ‘helemaal geen ernst, maar een kwakkel’, aldus zijn manager. Gisteren was heel wat te doen over het interview met Bart Peeters op nu.nl. Daarin liet de populaire presentator zich onder meer ontvallen dat hij zou stoppen met presenteren op Eén. Lees verder

Films
Zes korte films waarin zes bloedstollende vrouwen zes duivelse streken uithalen. Dat is het weinig aan de verbeelding overlatende concept achter 666, een filmproject van 101.tv, de digitale themazender van de publieke jongerenomroep BNN. Vanavond gaat de eerste in première. Lees verder

Zwart
Erik de Zwart is vanaf 28 april te horen in alle aankondigingen en spotjes voor het eigen product van Radio Veronica. Dat heeft de zender vrijdag laten weten. Programma-directeur Uunco Cerfontaine is in zijn nopjes dat De Zwart (50) na jaren terugkeert: „Erik de Zwart is een legendarische Veronica-stem. Daarom ben ik blij dat hij nu de nieuwe ‘station voice’ wordt bij Radio Veronica. Dan is hij het visitekaartje van de zender en beter kan het niet!“ Lees verder

Gouden Kooi
Is er sprake van echte liefde tussen Huub en Claire? Of is zij het slachtoffer geworden van een tactisch plan? Huub was zelfs al zover gegaan om Claire’s vader om haar hand te vragen. “Dus jij gaat Claire ten huwelijk vragen…”, reageert Claire’s vader verbaasd als hij Huubs plannen over de telefoon hoort. ” Laat ik je één ding zeggen: ik hoop dat alles wat je nu zegt meent. Laat het geen tv-moment zijn, want dat zou afschuwelijk zijn!” Lees verder