Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Idols scoort met finale-uitzending

Nikki Kerkhof heeft zaterdagavond Idols 4 gewonnen. Ze versloeg in de finale van de talentenjacht de Rotterdamse Nathalie met 62 procent van de stemmen. “Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, stamelde de 24-jarige Nikki, die na het horen van haar naam op haar knieën viel. “Dit is te mooi om waar te zijn, ik besef het nog niet helemaal. Ik wil dansen, ik wil springen. Dank jullie wel allemaal.”

2,6 miljoen kijkers
De finale van de vierde editie van Idols is zaterdagavond goed bekeken. De beslissende uitzending van de talentenjacht op RTL 4 trok bijna twee miljoen kijkers. De uitslagshow werd door bijna 2,6 miljoen mensen bekeken. Haar eerste single, ‘Hello world’, is inmiddels te downloaden.

De finaleuitzending van Idols werd geopend door Jeroen van der Boom, die zijn nummer 1-hit ‘Jij bent zo’ ten gehore bracht. In de backstage-uitzending van Idols ontving hij zaterdag ook uit handen van presentator Martijn Krabbé een gouden plaat voor meer dan 25 duizend verkochte exemplaren van zijn single ‘Jij bent zo’. De single staat inmiddels zeven maanden genoteerd in de Mega Top 100.

Nikki en Nathalie begonnen de show met een duet. Het tweetal zong ‘Queen of the night’ van Whitney Houston. Ook zongen ze samen met Trijntje Oosterhuis het nummer ‘On my own’, waarmee ze jurylid Gordon tot tranen wisten te roeren.

Nikki koos ervoor om het al eerder door haar gezongen nummer ‘River deep, mountain high’ van Ike en Tina Turner nogmaals te zingen. Ook zong ze een nummer met de gospelband Inside Out, waarvan ook Idols-deelnemer Nigel deel uitmaakt. Gordon was niet stuk van de keuze van de winnares. “Ik krijg hier een EO Jongerendag-gevoel bij”, zei hij. “Ook al was je optreden zangtechnisch onwaarschijnlijk goed, toch heb je hiermee de plank volledig misgeslagen.”

Nathalie vertolkte nog eenmaal haar versie van ‘Stayin’alive’ van de BeeGees. Gordon was dolenthousiast over haar optreden. “Ik hoopte al dat je dit nummer nog een keer zou zingen”, zei hij. “Ik vond je sensationeel.” Daarnaast trad ze op met de Makoma Band, die is samengesteld uit familieleden van de donkere schone. De eerste single van Nikki, ‘Hello world’, ligt maandag in de winkels.

Idols te gast bij De Toppers
kki, Nathalie en Charlene geven een gastoptreden tijdens de concerten die De Toppers op 23, 24 en 27 mei geven in de Amsterdam ArenA. Dat vertelde Gordon zaterdag tijdens de finale van Idols. [Radio.NL/Novum]

Foto: Roy van Ingen.

Gerelateerde berichten